News Flash:

Efectele fabuloase ale consumului de kefir

12 Septembrie 2015
3191 Vizualizari | 1 Comentarii
kefir
Kefirul este o bautura originara din Caucaz, produsa din lapte fermentat in care se introduc "ciuperci de kefir" sau "grane de kefir". Are o textura cremoasa si un gust usor acrisor si nenumarate beneficii pentru sanatate printre care intarirea sitemului imunitar, revitalizarea pielii si reducerea grasimii din zonele nedorite. 

Vezi 7 beneficii magnifice ale kefirului.

1. Intareste oasele

Kefirul este o bautura bogata in calciu care te ajuta daca ai probleme cu oasele fragile. Odata cu includerea kefirului in dieta ta, vei sta deoparte de osteoporoza, cunoscuta drept boala oaselor fragile. Kefirul te ajuta si in cazul in care ai probleme cu gingiile, fiind eficient in combaterea parodontozei.

2. Imbunatateste sistemul nervos

Un alt beneficiu al kefirului este si faptul ca imbunatateste sistemul nervos (memoria, atentia, reflexele). Si nu numai atat: aceasta bautura miraculoasa te ajuta cand treci printr-o perioada mai tensionata sau esti in depresie. O cana de kefir cu doua ore inainte de culcare te ajuta sa dormi linistita, fara ca somnul sa iti fie perturbat.

3. Imbunatateste sistemul digestiv

Kefirul actioneaza ca un probiotic, furnizand bacterii si ciuperci care iti ajuta sistemul digestiv sa functioneze cum trebuie. Asta inseamna ca scade riscul bolilor intestinale, reduce balonarea si te ajuta sa ai o digestie sanatoasa. In cazul constipatiei, consumul de kefir iti reface tranzitul intestinal. Specialistii recomanda chefirul in detrimentul suplimentelor probiotice.

4. Creste imunitatea organismului

Un alt beneficiu al acestei bauturi usor de preparat chiar de catre tine, este faptul ca iti intareste sistemul imunitar. In cazul in care te-ai imbolnavit si esti nevoita sa iei antibiotice, kefirul contine probiotice care iti refac flora intestinala si te pun pe picioare.

Potrivit unui studiu realizat de cercetatorii americani, unul din cinci pacienti intrerup tratamentul cu pastile din cauza diareei. Insa acest lucru poate fi combatut cu probiotice, bacterii sanatoase pe care kefirul le contine in mod natural.

5. Te ajuta sa slabesti

Kefirul poate fi un excelent aliment care sa te ajute sa scapi rapid de kilogramele acumulate in plus, incepand cu excesul de grasime de pe abdomen. Tine o dieta de o saptamana cu kefir si vei fi mai supla cu cateva kilograme. Sa nu-ti fie frica: kefirul accelereaza tranzitul intestinal, alunga poftele alimentare, iti confera o senzatie indelungata de satietate si regleaza metabolismul.

6. Ingrijeste pielea

Kefirul contine acid lactic care dizolva lipidele ce mentin legate celulele moarte si te ajuta sa capeti o piele mai frumoasa. Kefirul poate fi folosit in diferite masti de infrumusetare. De exemplu, il poti folosi ca demachiant, exfoliant pentru fata, crema de maini, crema hidratanta etc.

7. Te racoreste

Kefirul poate fi si o bautura extrem de racoritoare pe care sa o bei in zilele toride de vara. Combina kefirul cu suc natural din fructe, cum este cel de mere sau de capsuni, si bucura-te de beneficiile sale fara sa fii nevoita sa simti vreun gust care nu iti place. In plus, poti adauga grane de kefir in suc natural pe care sa le lasi la fermentat in 24 si 72 de ore. Rezultatul va fi o bautura delicioasa. (sursa: ele.ro)

kefirul
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (1)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1215 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005234 (s)