News Flash:

Dupa ce vei citi asta, NU vei mai arunca vreodata cojile de nuca. SECRETUL despre ele pe care trebuie sa-l afli chiar acum

17 Februarie 2018
2625 Vizualizari | 0 Comentarii
nuci

Cojile de nuci, verzi sau uscate, au un rol benefic asupra organismului uman. La fel de bune sunt miezul si frunzele.
Daca unele dintre aceste calitati terapeutice sunt cunoscute din cele mai vechi timpuri, alte proprietati ale cojilor de nuca au iesit la iveala abia in ultimii ani, dupa cercetari de laborator minutioase.

Cojile de nuca au efecte antilalergice, antiinflamatoare, antifungice, bactericide, dezinfectante si antiseptice gastro-intestinale sau renale, depurative, hipoglicemiante, hipotensive, tonic-amare, vermifuge, cicatrizante, emoliente, sunt stimulente pentru tiroida si calmante.
Ceaiul din coji de nuci este indicat si persoanelor au avitaminoze, ajuta la curatarea sangelui ingrosat, la intarirea stomacului, imbunatatirea functiei ficatului si tranzitului intestinal, la tratarea incontinentei urinare (miez de nuca prajit, fara ulei) sau a infectiilor cu streptococi, stafilococi, sifilis sau micoze.

Persoanele care o lipsa de calciu, pot recurge la varianta consumului constant al unui decoct din coji de nuci. Este indicat consumul zilnic a minim 500 ml.
Daca aveti vinisoare sau varice, acestea se pot vindeca prin frectii usoare sau aplicarea de comprese cu macerat din coaja verde de nuca.
Cum se prepara maceratul? Se umple un borcan cu coji verzi sau uscate, taiate marunt sau tocate. Se adauga otet de mere, se lasa la macerat trei saptamani, apoi se strecoara. Se aplica local.

Macerat de nuci pentru curatarea sangelui
Se toaca marunt coaja de la 15 nuci uscate, se pun la macerat timp de 75-80 zile, in 500 ml alcool pur. Se strecoara. Se ia cate o lingura de macerat dimineata, pe stomacul gol, pentru curatarea vaselor de sange, tromboza, chisturi, depuneri de saruri, tumori sau mastopatie fibromatoasa.

Macerat sau decoct din coji de nuca pentru tuse
Se piseaza marunt patru nuci verzi, cu tot cu coaja sau patru linguri de coji uscate si se pun la fiert, timp de 15 minute, in doua cani de apa, la foc mic. Se strecoara, se lasa laracit si se adauga o lingura de miere.
Se poate adauga o cantitate egala de infuzie din flori se soc.
Se ia cate o lingura din acest preparat de trei ori pe zi timp de o saptamana sau pana la disparitia tusei.
Decoctul se prepara dintr-o mana de coji de nuca la doua cani cu apa. Se fierbe timp de zece minute, se strecoara, se lasa la racit. Se bea neindulcit sau se poate adauga o lingurita de miere.

Ceai din coji de nuca pentru ulcer sau alte afectiuni ale stomacului
Se prepara o infuzie din membranele uscate (peretii interni care despart miezul) a patru nuci si o cana cu apa clocotita. Se lasa la infuzat o ora, apoi se strecoara si se ia cate o lingura dimineata, pe stomacul gol

Afectiuni digestive, diabet, hipertensiune
Se prepara o tinctura din membranele uscate ale nucilor, care se toaca marunt si se pun intr-un borcan de 500 ml. Se umple borcanul cu alcool pur si se lasa la macerat 21 de zile. Se strecoara, se pune intr-o sticluta de culoare inchisa, se pastreaza intr-un loc racoros. Se ia cate o lingura, diluata intr-un pahar cu apa, cu jumatate de ora inainte de masa.

Oboseala, imunitate scazuta
Se prepara un sirop din doi pumni de coji verzi tocate marunt si un litru de apa, care se pun la fiert, timp de zece minute, impreuna cu cateva cuisoare. Se strecoara, se lasa laracit si se adauga 500 grame – 750 grame de miere. Se pastreaza la rece, in sticle inchise la culoare. Se ia cate o lingurita de sirop, de trei ori pe zi, cu o jumatate de orainainte de masa.

Hipotiroidie, guta, eczeme, detoxifiere
Se prepara un macerat din coji de nuca tocate marunt si alcool. Se pun cojile intr-un borcan, cat sa il umple pe sfert, apoi se adauga alcool pur. Se lasa doua saptamani la macerat, apoi se strecoara. Tinctura se administreaza intern sau extern, sub forma de frectii, pentru micoze, eczeme sau reumatism.
Nucile sunt recomandate in anemii, fie consumate ca atare, fie sub forma de decoct.
Durerile de cap pot fi ameliorate cu un amestec format din miezul a zece nuci verzi, macinate, o lingura de miere si un pahar de suc natural.
De asemenea, coaja de nuca verde poate fi folosita ca tratament impotriva negilor. Timp de o saptamana, se freaca zonele in care sunt prezenti negii, cu coaja verde in care sunt invelite nucile.


nuca
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1256 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005500 (s)