News Flash:

Dumbrăvița ramane sub carantina

23 Februarie 2021
690 Vizualizari | 0 Comentarii

Nu se va anula măsura de carantină pentru Șag, pentru că nu există proceduri legale, spune Mircea Băcală. În cazul Dumbrăviței, suprefectul județului Timiș susține că există multe chefuri private și nu se fac excepții, cu nicio justificare, în legătură cu declararea carantinei în funcție de rata ridicată.

Cu o zi în urmă, primarul Șagului cerea Prefecturii Timiș și Comitetului pentru Situații de Urgență Județean să reexamineze măsura de carantină în localitate, justificând că numărul persoanelor carantinate și a celor bolnave de Covid-19 este în scădere, încă din ziua în care s-a impus carantina. Suprefectul Mircea Băcală spune că adresa a fost analizată într-o ședință CJSU, însă, conform procedurilor legale, nu se poate abate de la regula de 14 zile de carantină.

„Nu s-a luat nicio decizie pentru Șag. Am analizat într-o ședință CJSU și am prezentat adresa domnului primar. Din păcate, ținând cont de procedurile legale, nu am putut da o altă decizie. Noi vom reanaliza decizia după cele 14 zile de carantinare, deci vineri sau luni avem o analiză clară pentru Șag. Legea prevede clar că se face pentru 14 zile (măsura de carantină – n.r.). După 14 zile există posibilitatea ca, după analiza DSP, să se prelungească această măsură sau să nu se mai impună carantina”, explică suprefectul Mircea Băcală.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1191 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006344 (s)