News Flash:

DRAMA! A murit regina cosmeticelor

19 Ianuarie 2015
1782 Vizualizari | 1 Comentarii
Christine Valmy
Christine Valmy a murit duminica seara, la Institutul "C.C. Iliescu" din Capitala, din cauza unei complicatii pulmonare severe, pe fondul unei suferinte cardiace cronice, au declarat pentru MEDIAFAX surse medicale.
Potrivit surselor citate, Christine Valmy, care a murit la varsta de 88 de ani, era internata la Institutul de Boli Cardiovasculare "C.C. Iliescu" din 8 ianuarie, cu pneumonie severa, dar aceasta avea si suferinte cardiace cronice, plurivasculare.
Medicii i-au tratat infectia pulmonara, dar Christine Valmy era dependenta de aparatele de respiratie artificiala. Aceasta a fost consultata de mai multi cardiologi, avea mai multe stenturi, de peste 10 ani, suferea de fibrilatie atriala, avea un stimulator cardiac (pacemaker), iar in ultimele luni a avut mai multe episoade de accident vascular cerebral, au mai spus sursele citate.
Pe fondul acestor suferinte s-a suprapus pneumonia severa, starea acesteia s-a agravat si duminica, in jurul orei 19.00, Christine Valmy a decedat, au precizat sursele citate.
Christine Valmy (Cristina Xantopol) s-a nascut pe 25 octombrie 1926, la Bucuresti. A fost estetician, consultant si antreprenor in industria cosmeticelor. A lucrat atat in Romania, cat si in SUA.
A urmat cursurile Facultatii de Drept la Universitatea din Bucuresti, pe care nu le-a finalizat. Insa, in acelasi timp, a urmat cursuri de specialitate in ingrijirea pielii si dermatologie, care au stat la baza carierei sale ulterioare de estetician. In 1948, Christine Valmy a deschis primul sau salon in Bucuresti, specializat in tratamente pe baza de plante traditionale. A emigrat in Grecia in 1959, ulterior lucrand tot in industria cosmeticelor pentru companii din Grecia si Israel. In 1960, Valmy si familia sa au emigrat in SUA, unde aceasta a infiintat una dintre primele scoli pentru esteticieni din SUA, in 1966.
In SUA, si-a schimbat numele in Christine Valmy, aceasta denumire fiind cea care a si consacrat-o in industria cosmeticelor.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (1)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1325 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005407 (s)