News Flash:

Doua intersectii importante de pe drumuri intens circulate in apropiere de Timisoara, reamenajate de consiliul judetean

23 Iulie 2021
650 Vizualizari | 0 Comentarii
reamenajare

Una dintre cele mai intens circulate intersectii din Dudestii Noi, intre DJ 692A si DC 46, va fi reamenajata de Consiliul Judetean Timis, prin crearea unei giratii pentru cresterea confortului soferilor. De asemenea, solutia tehnica, de giratie, va fi implementata si in cazul intersectiei DJ 591C cu DN 59A din Sacalaz.

Consiliul Judetean a aprobat in ultima sedinta indicatorii tehnico-economici aferenti noilor giratii rezultati din studiile de fezabilitate, urmand ca in perioada imediat urmatoare sa se achizitioneze serviciile de proiectare si executie.

Lucrarile sunt efectuate in contextul in care CJ Timis are in curs de asfaltare o noua portiune a mini-centurii Timisoarei, formata din drumuri judetene, legatura intre Sacalaz si Dudestii Noi, institutia preluand in acest sens un drum comunal care era la nivel de pamant inainte de modernizare.

Reamenajarea intersectiilor este necesara pentru maximizarea efectelor pozitive ale noii legaturi rutiere intre cele doua comune.

„Am considerat ca este absolut normal ca odata cu noua legatura dintre Sacalaz si Dudestii Noi sa refacem si cele doua intersectii intens circulate, pentru cresterea capacitatii lor si asigurarea unui grad sporit de siguranta.

Cream astfel legaturi viabile pentru locuitorii comunelor periurbane, dar si intre drumuri nationale importante. Vom continua sa acordam o atentie sporita drumurilor judetene, fie ca vorbim de reteaua din jurul Timisoarei sau de zone ale judetului mai indepartate, a caror dezvoltare depinde de conexiunile cu centrele urbane”, a declarat presedintele CJ, Alin Nica.

Investitia pentru intersectia din Dudestii Noi este estimata la peste 2,68 milioane lei, iar pentru cea de la Sacalaz la aproape 3,1 milioane lei, sumele incluzand TVA.


 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1200 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006032 (s)