News Flash:

Dominique Strauss-Kahn compare în instanta in dosarul Carlton, in care este acuzat de proxenetism

10 Februarie 2015
1795 Vizualizari | 0 Comentarii
Dominique Strauss Kahn
Fostul director al Fondului Monetar International (FMI) Dominique Strauss-Kahn va comparea marti in fata tribunalului corectional din Lille, in cadrul procesului "Carlton", in care este acuzat de "proxenetism in forma agravata", informeaza Le Monde in editia electronica.
Dominique Strauss-Kahn, acuzat ca a fost principalul beneficiar al unor "petreceri libertine" care s-au desfasurat la Lille, Washington sau Paris, sustine inca de la inceputul acestui caz ca nu stia ca partenerele sale sexuale sunt prostituate.
Potrivit judecatorilor, el era "pivotul central" si "beneficiarul, uneori exclusiv, al intalnirilor sexuale", motiv pentru care a fost inculpat la 26 martie 2012 pentru "proxenetism in forma agravata comis in banda organizata", desi termenul "banda organizata" a fost inlaturat ulterior. El risca 10 ani de inchisoare si o amenda de 1,5 milioane de euro.
Acuzarea afirma ca Strauss-Kahn nu a platit probabil niciodata o prostituata in cursul acestor petreceri, dar le reproseaza prietenilor sai - un politist, Jean-Christophe Lagarde, doi antreprenori, Fabrice Paszkowski si David Roquet, si o specialista in organizarea de evenimente, Virginie Dufour - ca au adus prostituate la aceste intalniri pentru a-i produce placere "regelui petrecerilor".
Fostul director al FMI se apara in fata acestor "insinuari rauvoitoare", care l-au determinat sa ceara el insusi sa fie audiat in octombrie 2011, cand au inceput sa circule zvonuri privind rolul sau intr-o retea de recrutare de prostituate pentru petreceri, desi abia se incheiase scandalul Sofitel, in care a fost acuzat de agresarea sexuala a unei cameriste de la hotelul Sofitel din New York.
Avocatii sai au afirmat ca trimiterea sa in fata tribunalului corectional are "motivatii politice, ideologice, morale", in timp ce practicile sale sexuale apar in marturiile unor reclamante care au evocat natura relatiilor sexuale intretinute cu DSK. Aceste practici ar putea fundamenta convingerea acuzarii ca era imposibil ca Strauss-Kahn sa nu stie ca aceste relatii erau platite.

procesului carlton dominique strauss-kahn strauss-kahn
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1127 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005954 (s)