News Flash:

Dominic Fritz: Nu trebuie sa ne ferim sa punem Timisoara in carantina, pentru ca situatia este grava

20 Noiembrie 2020
622 Vizualizari | 0 Comentarii
Dominic Fritz

Situatia la Timisoara este una grava, rata cazurilor de COVID fiind de peste 8 la mia de locuitori, nu mai exista niciun pat liber la ATI in tot judetul Timis, iar decizia carantinarii municipiului si a zonei metropolitane ar trebui luata cat mai repede, pentru a nu prelungi agonia, a declarat joi, la interviurile HotNews LIVE, ​primarul Timisoarei, Dominic Fritz.

„Situatia e ingrijoratoare, avem o rata de peste 8 la mia de locuitori. Dincolo de indicele de 3, nici nu mai avem parghii sa subliniem gravitatea situatiei si noi suntem la peste 8. Avem peste 200 de cazuri pe zi si suntem in crestere… Am luat carantina in calcul din prima zi de dupa juramant. E o masura dureroasa, dar cu cat o luam mai repede, cu atat e mai bine. Nu vreau sa impingem decizia in viitor, pentru ca prelungim agonia. Dar nu e decizia mea, se face pe baza analizelor DSP si pana acum nu au ajuns la concluzia ca trebuie carantina. Cred ca masura trebuie sa fie pe masa si nu trebuie sa ne ferim sa o luam. Nu mai avem niciun pat de ATI COVID in tot judetul… Este o lista de 10-12 criterii, nu e doar rata de infectare, este si ponderea persoanelor in varsta, de exemplu, iar Timisoara e un oras mai tanar. Eu nu am acces la aceste analize si nu pot si nu vreau sa iau singur aceaste decizii, dar cred ca e foarte important sa nu ne pacalim. Carantinarea nu trebuie sa fie un subiect tabu, ci trebuie sa fie pe masa pentru Timisoara si pentru toata zona metropolitana„, a declarat Dominic Fritz pentru Hotnews.

Timisul a raportat miercuri 373 de noi imbolnaviri cu coronavirus si 3 decese. Avem 27 de focare active de COVID in Timisoara si in judet. De la inceputul pandemiei, s-au inregistrat in Timis 15.855 de infectari.

7 localitati din Timis sunt in carantina totala: Ghiroda (fara satul apartinator Giarmata Vii), Dudestii Noi, Dumbravita,  Giroc (cu sat apartinator Chisoda), Mosnita Noua (cu satele Mosnita Veche, Albina, Urseni, Rudicica), Sannicolau Mare si Ciacova (cu satele apartinatoare Petroman, Cebza și Macedonia).

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1120 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005015 (s)