News Flash:

Doliu în lumea medicală. Încă o pierdere imensă pentru România

5 August 2022
1790 Vizualizari | 0 Comentarii
lumanare spital medici scaled

Doliu în lumea medicală din România. S-a stins din viață un reputat medic, un profesionist desăvârșit pe care acum îl plâng toți cei care l-au cunoscut. Unul dintre cei mai apreciați medici s-a stins din viață. Este vorba despre Dr. Dorin Mureșan, fostul șef al Unității de Primire a Urgențelor Cluj.

Doliu în lumea medicală

Dr. Dorin Mureșan a fost medic cu dublă specializare, respectiv medicină generală și ATI. Reputatul medic și-a desfășurat activitatea ca medic urgentist și de terapie intensivă, activând până în ultima clipă a vieții în cadrul unității terapie intensivă din cadrul Clinicii Medicală 2.

Timp de 10 ani, între 2002 și 2012 a fost medicul coordonator al Unității de Primiri Urgențe. A efectuat mai multe stagii de pregătire și schimburi de experiență la spitale din străinătate.

Odată cu trecerea în neființă a medicului Dorin Titus Mureșan, Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca a pierdut un profesionist desăvârșit, iar foștii colegi nu mai au alături un om de excepție. Personalul spitalului este alături de familia greu încercată. Dumnezeu să-i dea odihnă veșnică!, au transmis colegii reputatului medic.

Încă o pierdere în lumea medicală

O altă mare pierdere în lumea medicală din România este prof. univ. dr. Carmen Ginghină, unul dintre cei mai mari medici cardiologi din țara noastră. A fost şefa Clinicii de Cardiologie a Institutului de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare ”Prof. Dr. C. C. Iliescu” Bucureşti. Aceasta s-a stins din viață marți, 2 august, la vârsta de 74 de ani.

Prof. Univ. Dr. Carmen Ginghină a condus Clinica de Cardiologie a Institutului de Urgență pentru Boli Cardiovasculare ”Prof. Dr. C. C. Iliescu” București. În calitate de șefă a Catedrei de Cardiologie a Universității de Medicină și Farmacie ”Carol Davila” din București, Prof. Univ. Dr. Carmen Ginghină a îndrumat și format, ani la rând, generații de medici pe care i-a ajutat să înțeleagă Cardiologia.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1292 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006434 (s)