News Flash:

Doi alpinisti romani aflati pe Everest in momentul producerii avalansei provocate de cutremur sunt bine

26 Aprilie 2015
1162 Vizualizari | 0 Comentarii
alex gavan
Vicepresedintele Federatiei Romane de Alpinism si Escalada a informat ca doi alpinisti romani aflati pe versant in momentul producerii avalansei provocate de cutremur sunt bine si in prezent se afla in tabara numarul 1 din Nepal, informeaza MAE.
"Familiile celor doi au fost informate de acest lucru de liderul grupului de expeditie. Precizam ca cei doi alpinisti fac parte din grupul de patru care s-a aflat pe versant in momentul producerii avalansei. Pana acum, nu se reusise stabilirea unui contact cu cei doi. Reamintim ca, pana in prezent, au fost identificati in Nepal 10 cetateni romani: sase turisti si cei patru alpinisti mentionati mai sus. Toti acestia sunt bine", precizeaza MAE.

MAE, prin intermediul Ambasadei Romaniei la New Delhi si al Consulatului Onorific al Romaniei din Nepal, continua demersurile pentru a stabili daca mai sunt si alti cetateni romani in Nepal in zona afectata.
''Misiunea diplomatica din India are in continuare in atentie situatia unui grup de patru alpinisti romani aflati intr-o expeditie in regiune, urmarindu-se cu prioritate contactarea acestora si stabilirea situatiei lor dupa producerea cutremurului. Din informatiile disponibile de la Ambasada Romaniei la New Delhi, doi dintre cei patru alpinisti sunt in siguranta, acest lucru fiind confirmat si de reprezentantul Federatiei Romane de Alpinism si Escalada, cu care structura specializata din MAE tine legatura in permanenta'', arata MAE intr-un comunicat emis sambata AGERPRES, subliniind ca toate informatiile au fost actualizate la ora 18,00.
''Atat Ambasada Romaniei la New Delhi, cat si Consulatul Onorific al Romaniei din Nepal mentin legatura permanenta cu autoritatile locale si monitorizeaza evolutia situatiei din regiunea afectata, fiind pregatite sa acorde asistenta consulara de specialitate'', precizeaza MAE.
Un cutremur cu magnitudinea de 7,5 s-a produs sambata la 35 de km est de localitatea Lamjung in Nepal, a anuntat Institutul geologic al SUA, potrivit Xinhua, Reuters si DPA.
Cutremurul a avut loc la 06.11 GMT la o adancime de 11,9 km, potrivit Institutului Geologic al SUA, si a fost simtit si in India, Bangladesh si Malaezia.
AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1131 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005934 (s)