News Flash:

DOAR ASA scapi de umezeala din casa

3 Martie 2018
1051 Vizualizari | 0 Comentarii
umiditate

Umezeala din casa este un inamic si trebuie tratata ca atare. Fara mila! Umezeala din casa iti afecteaza si sanatatea si lucrurile din casa. Aerul din casa are un miros specific, pereti sunt umezi si reci, exista condens pe ferestre si tevile reci, asternuturile sunt reci si se incalzesc greu, ai o senzatie neplacuta de frig. Umezeala este o problema si vara pentru ca aerul este neplacut, luicrurile umedie iar senzatia de caldura este mult accentuata. Umezeala intretine igrasia, favorizeaza dezvoltarea ciupercilor si este cauza principala pentru multe afectiuni respiratorii si alergii.

Un dezumidificator este un obiect extrem de util in casa. Este utile si iarna, si vara! Acesta poate mentine umiditatea in casa la valori normale si pe langa eliminarea excesului de vapori de apa, dezumidificatorul elimina si o parte din parful din casa. Aerul filtrat devine mai curat si mai putin umed. Mai mult este foarte important ca atunci cand cumperi un aparat de aer conditionat acesta sa contina si un dezumidificator inclus.


Aeriseste periodic in casa, mai ales daca folosesti surse de caldura bazate de combustie. Aeriseste in casa indiferent de modul in care iti incalzesti casa si indiferent de temperatura de afara. Aerul curat se incalzeste mai repede si la temperaturi mai ridicate decat daca aerul este incarcat de vapori. Vara este bine sa aerisesti mai ales dimineata, indata dupa ce rasare soarele pentru ca acesta este cel mai racoros moment al zilei, dar si momentul cu umiditatea cea mai redusa in atmosfera.

Foloseste mereu hota din bucatarie. Aceasta curata aerul de mirosuri, dar indeparteaza si excesul de vapori si reduce umezeala in casa. Poti sa folosesti hota si atunci cand nu folosesti aragazul, sau din cand in cand pentru 10-20 de minute.

Aeriseste in baie dupa baie si dupa dus. Tine o sursa de caldura constant in baie, iarna. O baie cu temperatura scazuta in care se face baie va produce o mare cantitate de vapori si umezeala in casa. Vara foloseste apa cu temeperatura medie si aeriseste bine sau pune in functiune un ventialtor.

Usuca hainele in aer liber indiferent de temperatura mediului. Indiferent cat este de frig acestea se vor usca. Daca ai un balcon inchis, lasa mereu o sursa de are, daca sunt rufe la uscat in balcon.

Foloseste plante iubitoare de umezeala. Acestea vor absorbi in mod natural o parte din umezeala in exces. In plus este important sa nu lasi apa sa balteasca in farfuriile plantelor.

Important! Nivelul ideal de umiditate in casa trebuie sa oscileze in jurul valorii de 45%. Valorile sub 30% indica un aer prea uscat si nesanatos, iar mai mult de 50% este prea mult si apare riscul de condens si igrasie.

sursa: casa-gradina


umezeala dezumidificator aeriseste usuca hainele
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1763 (s) | 32 queries | Mysql time :0.057699 (s)