News Flash:

Din 15 martie, incepe inscrierea la vaccinare pentru toata lumea

1 Martie 2021
441 Vizualizari | 0 Comentarii
vaccin 1

Lista de asteptare in platforma de programari pentru vaccinarea anti-COVID va functiona din 15 martie, iar programarea efectiva la vaccin se va face direct din lista. Anuntul a fost facut de coordonatorul campaniei de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghita. El spune ca dupa 15 martie se vor putea programa si persoanele din etapa 3 (populatia generala), iar vaccinarea propriu-zisa va incepe, cel mai probabil, in aprilie.

Medicul a explicat, la Digi 24, ca prin operationalizarea acestei liste de asteptare, din 15 martie, persoana care va intra in platforma va avea posibilitatea sa opteze pentru un centru in care sa se vaccineze si sa vada cate persoane sunt in fata.

El a spus ca deschiderea acestei liste de asteptare a fost amanata pentru a activa toate cele peste 750 de centre de vaccinare din tara.

„Daca operationalizam mai devreme lista de asteptare reduceam foarte mult din optiunile persoanei. Din 15 martie aceasta lista va fi disponibila si fiecare persoane o va putea accesa si se va putea inscrie.
Dupa ce lista de asteptare va fi disponibila, ocuparea unui loc in platforma, adica programarea efectiva pentru vaccinare, se va face doar din aceasta lista de asteptare. Platforma va avea optiunea de a notifica in primul rand persoanele din lista si se va asteapta 24 de ore pentru confirmare din partea acestora„, a explicat medicul militar.

Dupa 15 martie se vor putea programa la vaccinare persoanele din etapa 3

El spune ca dupa 15 martie se vor putea programa si persoanele din etapa 3 (populatia generala), iar vaccinarea propriu-zisa va incepe, cel mai probabil, in aprilie.

„In ceea ce priveste etapa a treia, posibilitatea de programare a persoanelor va fi disponibila chiar dupa 15 martie, si acest lucru e important, in momentul in care va fi disponibila acea lista de aşteptare, iar vaccinarea respectiva probabil va debuta in luna aprilie„, a afirmat Gheorghita.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1220 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005174 (s)