News Flash:

Ce trebuie să fac înainte și după vaccinarea împotriva COVID-19?

26 Februarie 2021
991 Vizualizari | 0 Comentarii

În săptămânalul Agenda din această săptămână găsiți un material despre recomandările reprezentanților Ministerului Sănătății cu privire la ce trebuie să faceți înainte și după vaccinul anti-Covid. Agenda o găsiți în fiecare vineri la chioșcurile de ziare, online și în poștă, dacă alegeți să vă faceți abonament.

În Timiș a început recent și vaccinarea profesorilor, iar tot mai mulți oameni care sunt programați pentru imunizare au întrebări despre ceea ce trebuie să facă înainte și după vaccinare. Reprezentanții Ministerului Sănătății oferă unele răsunsuri, pe care le puteți găsi în ediția de vineri, 26 februarie, a săptămânalului Agenda.

„Ce trebuie să fac înainte de vaccinarea împotriva COVID-19?

Puteți să mâncați și să beți apă înainte să vă vaccinați.

Se recomandă să evitați consumul de băuturi alcoolice, mai ales în cantități mari, cu 48 de ore înainte de vaccinare. Deși nu există studii care să arate cum alcoolul interacționează cu vaccinul anti-COVID-19, alcoolul slăbește sistemul imunitar, în special când e consumat excesiv.

Dormiți bine în noaptea dinaintea vaccinării. Un somn odihnitor și liniștit ajută sistemul imunitar.

Nu este recomandat să luați paracetamol sau ibuprofen înainte de vaccinare pentru prevenirea eventualelor efecte adverse ale vaccinului.

Pacienții care iau paracetamol sau ibuprofen pentru boli pre-existente nu trebuie să întrerupă tratamentul înainte de vaccinare”, scrie în materialul din săptămânalul Agenda.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1159 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006436 (s)