News Flash:

Deranj mare la primariile din Cenad, Vulcani si Jimbolia. Cum au fost pacaliti primarii acestor localitati timisene

17 Septembrie 2015
2815 Vizualizari | 2 Comentarii
primaria jimbolia
Cativa primari timiseni din zona de frontiera sunt foarte suparati ca sunt mintiti in legatura cu pregatirile care se fac in localitatile lor pentru o eventuala primire de migranti asiatici. In timp ce li se cere sa tunda iarba pentru „sinistrati”, oficialii pregatesc terenurile de campare pentru amenajarea corturilor, daca se vor trezi cu emigrantii in curte.
„Primarii din Cenad, Valcani si Jimbolia sunt suparati. Cei trei au fost apelati de ISU Banat pentru asa-zise exercitii normale. Li s-a spus ca e o chestiune normala, care se face regulat, si anume pentru a actualiza planul pentru sinistrati in caz ca sunt inundatii. Dupa mai multe discutii pe care primarul de la Cenad le-a avut cu reprezentantul ISU, acesta din urma a recunoscut ca nu este vorba despre sinistrati, ci despre refugiati.
Sub umbrela aceasta de actualizare in caz de inundatii s-au cerut amplasamente, terenuri, care, din cate stiu eu, au fost si pregatite in sensul ca s-a tuns iarba. Li s-au cerut parcele care sa fie deja utilate sa se poata campa corturi acolo si care sa aiba si apa curenta si altele (utilitati, n.r.).
Primarul din Cenad i-a cerut celui de la ISU ca in cazul in care se intampla ceva sa fie anuntat imediat. El a fost in vara in Germania si a vazut cum e povestea cu sinistratii si acolo, stie riscurile, care sunt fenomenele sociale care se pot produce”, spune liberalul Marian Constantin Vasile.
El considera ca autoritatile nu se comporta corect si transparent cu administratiile locale, ca nu informeaza cetatenii sa stie la ce sa se astepte pentru a preveni eventuale situatii delicate sau conflictuale care ar putea aparea.
„Eu cred ca cineva cu mintea stralucita, la fel cum era in vremea PCR, a vrut sa nu facem valuri si sa nu stim noi. Ei nu-si dau seama ca daca cetatenii nostri se trezesc in curte, cum a fost la Beba Veche, cu niste sinistrati s-ar putea intampla niste incaierari, iar pana sa vina politia din celalalt sat, fara benzina, pe bicicleta, se pot crea situatii nedorite. Lucrurile acestea trebuie consultate clar cu societatea civila, trebuie facut un plan impreuna si oamenii sa fie constienti ca in cazul in care vin migrantii pericolul este acceptabil si ca totusi, trebuie sa fim vigilenti cu privire la cateva aspecte, lucruri normale, ca nu mai suntem pe vremea comunistilor”, explica Marian Vasile.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (2)

nu conteaza  | #1034
'nu am auzit de primaria vulcani...taranoi ai fost taranoi ramaii,,,esti praf nu te baga in seama,, daca nu stii sa scriii
nu conteaza  | #1035
'nu am auzit de primaria vulcani...taranoi ai fost taranoi ramaii,,,esti praf nu te baga in seama,, daca nu stii sa scriii
Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1153 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006133 (s)