News Flash:

Decretul privind desemnarea lui Dancila, scris gresit. Iohannis a uitat de "Vasilica" - FOTO

18 Ianuarie 2018
1215 Vizualizari | 0 Comentarii
iohannis decret

Decretul privind desemnarea in functia de prim-ministru semnat de presedintele Klaus Iohannis si publicat in Monitorul Oficial nu contine numele complet al Vasilicai-Viorica Dancila, ci numai Viorica Dancila.
In decretul publicat miercuri in Monitorul Oficial se arata ca "se desemneaza doamna Viorica Dancila in calitate de candidat la functia de prim-ministru pentru a cere votul de incredere al Parlamentului asupra programuljui si listei noului guvern potrivit art 103 (alin.2) din Constitutia Romaniei, republicata".

Intrebat de MEDIAFAX daca acest lucru ar putea fi o problema, senatorul PNL, Daniel Fenechiu, membru al Comisiei Juridice, a declarat ca „Este, pentru ca persoana fizica se identifica cu numele pe care il poarta in actele de stare civila. Toretic, Mugur Isarescu, cand semnezeaza ceva, trebuie sa semneze cu numele intreg. Din punctul meu de vedere, neidentificarea corecta cu numele in actul de stare civila genereaza o anumita problema de validitate a decretului respectiv, pentru ca Viorica Dancila pot sa existe alte trei persoane in Romania. Problema este, in principal, o problema de atentie si de raportare la niste cerinte ale legii, pentru ca in ultima instanta se poate opera o rectificare, n-ar fi o problema, dar decretul trebuia sa contina numele din actul de stare civila. Parerea mea este ca netrecerea integrala a numelui lipseste actul de eficienta juridica, pentru ca Vasilica Viorica Dancila nu e una si aceeasi persoana cu Viorica Dancila”.

Din punct de vedere juridic, insa, aceasta nu este o problema grava, a declarat pentru Gandul Radu Carp, profesor de drept constitutional, iar daca cineva ar contesta actul, solutionarea situatiei ar dura foarte mult.
„Nu cred ca este vreo problema, cred ca este doar o scapare. Decretele presedintelui nu pot fi contestate decat in conditii foarte restrictive. Daca cineva ar dori sa conteste, o eventuala rezolvare ar dura pana vine al cincilea Guvern", a explicat acesta.

Galerie Foto

decret_iohannis.png
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1326 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006454 (s)