News Flash:

Decizie CNSU: se modifica felul in care copiii vor merge la cursuri si se elimina rata de vaccinare in scoli

14 Ianuarie 2022
453 Vizualizari | 0 Comentarii
elevi

Comitetul National pentru Situatii de Urgenta a adoptat joi seara o hotarare prin care abiliteaza ministerele Educatiei si Sanatatii sa modifice ordinul comun care reglementeaza desfasurarea cursurilor scolare. Urmeaza sa nu mai fie luata in considerare rata de vaccinare a personalului din unitatile de invatamant (care pana acum trebuia sa fie cel putin 60%).
 
 
Comitetul National pentru Situatii de Urgenta a hotarat in sedinta din 13 ianuarie „abilitarea Ministerului Educatiei si Ministerului Sanatatii pentru modificarea Ordinului comun nr. 5.338/2.015/01.10.2021 pentru aprobarea masurilor de organizare a activitatii in cadrul unitatilor/institutiilor de invatamant in conditii de siguranta epidemiologica pentru prevenirea imbolnavirilor cu virusul SARS-CoV-2 in sensul permiterii desfasurarii cursurilor cu prezenta fizica in unitatile de invatamant preuniversitar/conexe, in functie de rata de ocupare la nivel judetean a paturilor de spital destinate ingrijirii pacientilor COVID-19”.

Pe scurt, Ministerul Educatiei si Ministerul Sanatatii vor putea actualiza ordinul comun care reglementeaza desfasurarea cu prezenta fizica a cursurilor scolare. Astfel, va fi eliminata cerinta conform careia cel putin 60% din angajatii unei unitati de invatamant trebuie sa fie vaccinati pentru ca orele sa se desfasoare fata in fata, in localitatile unde rata de infectare cu coronavirus trece de 3/1000 de locuitori.

Potrivit autoritatilor nationale, scolile vor putea tine cursuri fata in fata in judetele in care rata de ocupare la nivel judetean a paturilor destinate pacientilor Covid-19 este de cel mult 75%. Daca se trece de acest prag, toate scolile din judetul respectiv trec in sistem online. Pentru redeschiderea scolilor este necesar ca acest grad de ocupare sa scada sub 70%.

Tot in hotarare se arata ca orele se vor suspenda pentru 10 zile la aparitia a trei cazuri confirmate pozitiv intr-o clasa, fata de un caz cum este acum. Hotararea completa AICI.

„Luni, toate scolile si gradinitele din Romania ar putea functiona cu prezenta fizica, dupa eliminarea criteriului de vaccinare”, a declarat ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu, citat de HotNews.ro.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1187 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004837 (s)