News Flash:

De ce traiesc japonezii mult: cercetatorii dezvaluie factorii care contribuie la longevitatea acestui popor

19 Martie 2018
996 Vizualizari | 0 Comentarii
japonezi

Se stie deja ca japonezii sunt cea mai longeviva natie. Plecand de la acest aspect, oamenii de stiinta au incercat sa afle care sunt factorii care contribuie la acest rezultat.

Japonia continua sa fie in topul clasamentelor globale in ceea ce priveste longevitatea. Plecand de la statisticile pe aceasta tema, oamenii de stiinta au ajuns la concluzia ca exista cativa factori care contribuie la acest rezultat. Printre acestia se numara:

Consumul de legume

Japonezii, spre deosebire de locuitorii tarilor din Vest, consuma foarte multe legume proaspete, alge marine, soia fermentata, orez si peste. Acestea asigura substante fitochimice adecvate, vitamine si minerale. Aliemntatia neadecvata si kilogramele in plus cresc riscul mortalitatii, scrie ybrate.com Stil diferit de gatit De obicei, retetele specifice bucatariei japoneze se bazeaza pe gatitul la abur, fermentare, gatit lent si gratar. In afara de acestea, japonezii obisnuiesc sa consume portii mici si au obiceiul de a bea un castron de supa inainte de fiecare masa.

Cultura ceaiului

In Japonia cultura ceaiului este foarte dezvoltata, fiind asociata longevitatii datorita proprietatilor sale anti-bacteriene. Matcha este foarte recunoscuta pentru beneficiile aduse organismului.

Alimente proaspete

Japonia este una dintre putinele tari in care oamenii acorda o mare atentie consumului de alimente proaspete. Cantitatea mare de teren arabil si numarul locuitorilor nu atat de mare ajuta cererea si oferta sa fie in balanta. Mancarea proaspata ajuta organismul sa produca mai multa energie, fiind un combustibil de calitate pentru organism.

Portii mici

Controlul portiei si eticheta reprezinta o parte important a culturii japoneze. Ei mananca din vase mici si folosesc betisoare. Japonezii nu mananca niciodata pana se simt plini. Acest lucru ajuta digestia si este un factor important ce contribuie la pastrarea unui organism sanatos.

Fac miscare

Japonezii folosesc destul de des transportul public. Desi exista un numar mare de masini in tara, utilizarea este considerata a fi un lux. De asemenea, japonezii primesc un apel de trezire pentru exercitii fizice in fiecare dimineata. Acest lucru are ca rezultat un nivel sporit de energie, o mai mare concentrare si o mai buna conditie fizica.

Ingrijirea sanatatii

Japonezii isi viziteaza medicul de cel putin patru ori pe an, in comparatie cu alte popoare unde consultul periodic se face la aproximativ 12 luni. Fascinant este ca guvernul japonez investeste in sistemul de sanatate 8% din PIB. Este de la sine inteles ca japonezii afla mult mai usor de posibilele afectiuni, inainte ca acestea sa ajunga cronice.

sursa adevarul.ro

 


cultura ceaiului alimente proaspete organism portii mici fac miscare
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1111 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006062 (s)