News Flash:

De ce slanina de porc se mananca doar iarna

14 Ianuarie 2018
1107 Vizualizari | 0 Comentarii
slanina de porc

Cand cercetarile medicale au descoperit actiunile negative ale produselor alimentare noi, care au incercat sa inlocuiasca grasimile traditionale, specialistii si-au indreptat atentia catre slanina, un aliment fara E-uri, coloranti si conservanti.

Si au primit raspuns la intrebarea: de ce stramosii nostri au fost sanatosi si puternici? Ei bine, s-a dovedit ca slanina intareste sistemul imunitar. Aceasta calitate se datoreaza acidului arahidonic, care favorizeaza scaderea colesterolului, imbunatateste functiile de protectie ale organismului si, de asemenea, este necesar pentru producerea compusilor chimici responsabili pentru raspunsurile imune si reactiile inflamatorii.

Cantitati mici de grasime sunt de folos pentru inima si vasele de sange, reglementeaza contractiile musculare ale organelor interne, inclusiv ale muschiului cardiac, si sprijina tonusul vascular.

Fumatorii au, de asemenea, un beneficiu daca mananca putina slanina, datorita faptului ca ea contine seleniu. Acest microelement intareste sistemul imunitar si previne oxidarea in organism. Astfel, pagubele produse de tigari se reduc partial.

Slanina incetineste si intoxicarea alcoolica, prin acoperirea peretilor stomacului cu grasime si crearea pansamentului gastric, care previne absorbtia rapida de alcool din stomac. Alcoolul trece mai departe in intestin, unde, totusi, va fi absorbit, dar treptat.

Cum se prepara cea mai buna slanina afumata pentru Craciun

Ingrediente:

1 kilogram de slanina de pe burta porcului, mai subtire
8 catei de usturoi
2 foi de dafin
1 lingura boabe de piper
6-8 boabe de ienibahar (optional)
zeama de varza (sau apa cu sare)
2-3 linguri boia de ardei dulce
1 lingura de ulei
1 lingurita de sare

Mod de preparare:

Se pun la fiert 4 sau 5 litri de zeama de varza sau de apa in care am dizolvat 2-3 linguri de sare. Adaugam foile de dafin, 3 catei de usturoi curatati, boabele de piper si cele de ienibahar, dupa care punem slanina portionata in bucati cat dorim de mari, ca sa intre in vasul de fierbere. Lasati totul la fiert timp de 40 de minute. Ca sa verificati daca slanina s-a fiert, infigeti in ea furculita. Cand furculita intra usor in slanina, inseamna ca este fiarta.

Daca nu s-a fiert suficient, atunci mai lasati-o inca zece minute, dupa care verificati dupa aceeasi metoda. Slanina nu trebuie lasata la fiert prea mult ca sa nu devina moale ca o clisa. Dupa ce bucatile de slanina s-au fiert, scoateti-le si asezati-le intre doua funduri de lemn ca sa se raceasca, in chiuveta, unde se va scurge zeama.

Deasupra puneti o greutate pentru a presa bine. Restul usturoiului se trasnforma intr-o pasta, pe care o frecam cu o lingurita de sare si o lingurita de ulei, iar compozitia rezultata se intinde peste bucatile de slanina. Urmeaza sa pudrati slanina cu boia de ardei dulce, dupa care bagati-o la rece.

In functie de cat de usturoiata doriti sa fie slanina, indepartati usturoiul cu lama unui cutit, dupa 30 sau 60 de minute de cand l-ati intins pe bucati. Poate fi servita si asa, depinde de preferinte.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1127 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006146 (s)