News Flash:

De ce gutuile ne apara de raceala

5 Septembrie 2018
1042 Vizualizari | 0 Comentarii
gutui mare 5

Pentru a ne mentine sanatatea organismului trebuie sa mancam multe fructe. Dintre acestea nu trebuie sa lipseasca gutuile deoarece au numeroase minerale si vitamine, si proprietati utile organismului.

7 beneficii ale gutuilor asupra organismului:
Gutuile contin vitamina C. Este suficient sa mananci o gutuie mare ca sa oferi organismului aproape întreaga doza de vitamina C necesara zilnic pentru o stare buna de sanatate. Vitamina C poate creste rezistenta organismului la infectii. Gutuia accelereaza procesul de vindecare la persoanele care au anumite suferinte - boli si afectiuni - pentru ca are vitamina C dar si vitamine din grupul B (care cresc vitalitatea, normalizeaza metabolismul si mentin sanatatea sistemului circulator si nervos).

Mananca o gutuie pe zi si poti scapa de inflamatiile gatului, de procesele inflamatorii din organism. Infuzia din felii de gutuie ajuta în tratamentul anginei, se bea cu înghitituri mici sau se face gargara (si apoi se scuipa). Infuzia din pulpa fructului si frunzele acestuia poate fi îndulcita cu putina miere de albine si folosita în tratamentul raguselii, tusei, afectiunilor cailor respiratorii. Acest fruct are proprietati antivirale, antiinflamatorii si expectorante.

Cum folosim frunzele de gutui ca remediu

Gutuia are efect benefic asupra cavitatii bucale, tonifica gingiile si combate respiratia urat mirositoare, iar în plus mentine si sanatatea dintilor. Poate fi un bun remediu împotriva unor simptome frecvente - greata si varsaturi - si poate ameliora salivatia abundenta (care apare si dupa ce s-a fumat doar o singura tigara).

Gutuia creste imunitatea corpului, combate efectul nociv al radicalilor liberi si previne îmbatranirea prematura a organismului. Este o sursa de vitamine B, PP, beta-caroten, dar si de vitamine: vanadiu, cobalt, bor, iod, siliciu, calciu, fier. Prin continutul de bor, gutuia ajuta la absorbtia vitaminei D, a magneziului, calciului si fluorului în organism, creste rezistenta oaselor si a smaltului dintilor. Acest fruct are cobalt care ajuta metabolismul, scade colesterolul din sange si astfel previne dezvoltarea aterosclerozei, reduce riscul de accident vascular cerebral si infarct miocardic. Fierul este important pentru formarea hormonilor tiroidieni, deci pentru functionarea normala a glandei tiroide, dar si pentru aspectul pielii si oxigenarea normala a creierului. Iodul ajuta de asemenea la functionarea glandei tiroide si se gaseste în cantitate mare si în nuci.

Acest fruct poate fi folosit în regimurile de slabire pentru ca este acid si poate ajuta la neutralizarea grasimilor din organism. Are vitamina PP care reduce nivelul de colesterol din sange si neutralizeaza efectul toxinelor din corp.

Gutuia este un fruct foarte bun pentru organism pentru ca are proprietati astringente prin continutul ei de tanin si pectina. Poate ajuta în tratamentul deranjului la stomac si chiar în cazuri de dizenterie. Poate reduce inflamatiile din organism, combate infectiile, îmbunatateste digestia si previne afectiunile tractului gastro-intestinal.

Gutuia contine fibre de aceea previne constipatia, bolile de colon si chiar reduce riscul de cancer de colon.

 


sanatatea gutuia
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1235 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005973 (s)