News Flash:

Ce ar trebui sa mananci in functie de tipul de ten

4 Septembrie 2018
946 Vizualizari | 0 Comentarii
seboree ten gras

Din dorinta de a avea un ten perfect, foarte multe femei sunt dispuse sa cheltuie o suma mare de bani pe produse cosmetice, de machiaj sau tratamente care promit sa faca minuni. Chiar daca unele pot sa fie eficiente pentru tenul tau, nu inseamna ca trebuie sa te rezumi doar la atat. Poti sa faci mai multe ca sa te asiguri ca ai grija de tenul tau, si anume sa incluzi anumite alimente pe care dermatologii le considera importante pentru sanatatea pielii.

Astfel ca in functie de tipul tau de ten, iata care ar fi cele mai bune alimente care nu trebuie sa-ti lipseasca din dieta:

Tenul cu pete pigmentare

Potrivit expertilor, aceste pete pigmentare pot sa apara din cauza unei deficiente de vitamine, in special vitamina B12. Produsele animale sunt cele mai bune surse de vitamina B12, insa mai exista si alte alimente pe care le poti introduce in dieta in cazul in care nu esti o mare consumatoar de carne. 

Ce sa mananci daca ai tenul cu pete pigmentare

alimente bogate in vitaminele C, E si acid elagic, cum ar fi: citrice, capsuni, kiwi, rosii, rodii;

stii deja ca petele pigmentare se accentueaza atunci cand stai la soare, de aceea pe langa crema cu factor de protectie este bine sa mananci alimente bogate in antioxidanti, cum ar fi: fructe de padure, grepfrut, ananas, prune, varza de Bruxelles, spanac si hrisca.

Alimentele anti-cancer recomandate de celebrul dr. Oz

Tenul gras

Se cunoaste faptul ca alimentele cu un indice glicemic mare stimuleaza glandele sebace sa produca mai mult sebum, insa aceste lucru nu este deloc util in cazul persoanelor care au un ten cu tendinta spre ingrasare.

Ce sa mananci daca ai tenul gras

alimentele bogate in vitamina A pot sa scada productia de sebum. Consuma mango, spanac, morcovi, oua, caise uscate si cartofi dulci;

incearca sa limitezi consumul de paine alba, cartofi si paste din faina alba.

Tenul predispus la acnee

Tot alimentele cu un indice glicemic mare sunt cele care inrautatesc problemele si in cazul tenului predispus la acnee. Glandele sebacee produc mai mult sebum care blocheaza porii, favorizand dezvoltarea bacteriilor si aparitia inflamatiilor. 

Ce sa mananci daca ai tenul predispus la acnee

O atentie sporita la alimentatia ta te poate ajuta sa ameliorezi foarte mult simptomele si sa ai un ten mai curat.

Prin urmare, cel mai important lucru de care trebuie sa tii cont este acela de a introduce cat mai multe grasimi polinesaturate in dieta, deoarece acestea calmeaza inflamatiile. Consuma fructe, legume, nuci, seminte de in, alge marine, fructe de mare.

Tenul uscat

Aceasta problema apare atunci cand consumi mai putine grasimi bune si prea multe alimente bogate in vitamina E. 

Ce sa mananci daca ai tenul uscat

Este foarte important sa maresti consumul de grasimi mononesaturate, cum ar fi leguminoase, alge marine, soia, oua, avocado, oleaginoase. In cazul in care nu esti vegetariana trebuie sa consumi cu regularitate peste, cum ar fi macrou, somon sau pastrav.

Tenul cu riduri

Consumul de alcool favorizeaza deshidratarea intensa a pielii, favorizand aparitia ridurilor. Un alt factor de risc important este zaharul care predispune pielea la imbatranirea prematura. 

Ce sa mananci daca ai tenul cu riduri

Antioxidantii sunt cei mai importanti atunci cand vorbim despre elasticitatea pielii. Este foarte important sa incluzi in dieta soia, legume cu frunze verzi, spanac, sparanghel, telina, vinete, usturoi si ceapa. Incearca sa limitezi pe cat posibil consumul de faina alba, carne rosie, zahar, unt, margarina, lapte si alte produse lactate.

Substanta cancerigena din biscuiti sau cafea

Cearcanele accentuate

Aceasta problema nu are la baza numai lipsa somnului, ci poate sa fie un simptom care ascunde o boala serioasa, cum ar fi o alergie sau intoleranta, care determina aparitia inflamatiei si a culorii inchise din jurul ochilor.

Este foarte important sa faci un test pentru a verifica ce intolerante alimentare ai. Intre timp, specialistii sustin ca ar fi bine sa excluzi din dieta alimentele care pot sa cauzeze probleme, cum ar  fi lactatele, produsele cu faina alba, chipsurile, cafeaua instant, supele instant si indulcitorii artificiali. 

In cazul in care nu ai intolerante alimentare, atunci cearcanele accentuate pot sa fie determinate de o deshidratare a organismului. De aceea este foarte important sa bei mai multa apa si sa eviti consumul excesiv de cafea si bauturi carbogazoase.

Consuma mai multa carne rosie, ton, oua si hrisca pentru a furniza corpului nutrientii necesari. 


antioxidantii cancerigena cearcanele accentuate
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1129 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006011 (s)