News Flash:

Darius Valcov a fost RETINUT de DNA

26 Martie 2015
1193 Vizualizari | 0 Comentarii
darius valcov
Fostul ministru al Finantelor Darius Valcov a fost retinut, miercuri dupa-amiaza, de procurorii DNA, in dosarul in care este acuzat de trafic de influenta, dupa ce ar fi intervenit, cand era primar al Slatinei, in atribuirea unor contracte catre un om de afaceri.
Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) au decis sa emita o ordonanta de retinere pentru 24 de ore pe numele fostului ministru.
Judecatorii instantei supreme urmeaza sa decida sub ce masura preventiva va fi cercetat in continuare Darius Valcov.
Fostul ministru al Finantelor Darius Valcov a venit la DNA, miercuri, in jurul orei 15.00, dupa ce Senatul a avizat retinerea si arestarea sa in dosarul in care este acuzat de trafic de influenta.
La DNA a fost, tot miercuri, si primarul din Slatina, Minel Prina, care este cercetat in arest la domiciliu in acelasi dosar.
Cererea DNA privind incuviintarea retinerii si arestarii preventive in cazul lui Darius Valcov a fost aprobata, miercuri, de Senat, fiind inregistrate 97 de voturi "pentru", 48 "impotriva" si cinci abtineri.
Directia Nationala Anticoruptie a solicitat, in 19 martie, aviz de la Senat pentru retinerea si arestarea preventiva a lui Darius Valcov, pentru trafic de influenta, dupa ce ar fi intervenit, cand era primar al Slatinei, in atribuirea unor contracte catre un om de afaceri, care i-ar fi promis 20 la suta din sumele incasate.
DNA a cerut un nou aviz, marti, pentru arestarea lui Darius Valcov, acesta fiind suspectat ca a folosit informatii obtinute cand a fost primar, senator si ministru, pentru a sprijini o firma de cadastru, una de contabilitate si un birou de avocatura. Procurorii sustin ca aceste firme erau detinute de Valcov, dar erau administrate prin interpusi.
Potrivit DNA, Darius Valcov ar fi obtinut, astfel, mai multe bunuri, intre care trei lingouri de aur, care cantaresc in total trei kilograme, un tablou cu rama aurie, inscriptionat Renoir, un tablou inscriptionat Jean Cocteau si o pictura pe lemn, inscriptionata Aurel Acasandrei, precum si sumele de 90.000 de dolari si 1.323.850 de lei. Anchetatorii sustin ca banii si bunurile au fost depozitate intr-un seif.
Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX ca seiful in se afla in casa deputatului PSD Daniel Barbulescu, prieten al fostului ministru al Finantelor.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1208 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004610 (s)