News Flash:

Dacian Ciolos: "Nu banii sunt problema". Premierul sugereaza ca autoritatile nu stiu sa gestioneze fondurile europene

18 Noiembrie 2016
1008 Vizualizari | 0 Comentarii
ciolos
Premierul Dacian Ciolos a declarat, vineri, la Iasi, ca nu exista probleme in asigurarea finantarilor pentru proiectele europene, ci in ceea ce priveste capacitatea autoritatilor judetene si locale de a utiliza banii alocati Romaniei.


Seful Executivului a atras atentia ca autoritatile romane nu a reusit sa atraga, in exercitiul financiar 2007—2014, decat 80% din fondurile puse la dispozitie de Uniunea Europeana.

"Exista fonduri europene si din bugetul de stat pentru urmatorii ani pana in 2020 si, ca sa va dau un exemplu ca nu banii sunt problema, uitati, in perioada 2007—2013 din fondurile europene, fonduri structurale, Romania a absorbit 80%, cu presiune pe ultima suta. Deci, nu s-au cheltuit toti banii. Asta arata ca nu banii sunt problema, ci capacitatea de a utiliza banii respectivi in proiecte care sa fie coerente, bine pregatite, sa nu trebuiasca sa fie dati banii inapoi dupa ce proiectele s-au facut, in asa fel incat autoritatile locale sa se tina de un plan de dezvoltare pe o perioada de cativa ani. Asta am vrut sa oferim si cred ca asta e lucrul cel mai bun pe care il putem oferi oamenilor de afaceri: predictibilitate", a afirmat Ciolos.

Premierul a avut, vineri, o intrevedere cu autoritatile din Iasi si Vaslui in cadrul careia a anuntat constituirea unei unitati de asistenta tehnica care sa sprijine cele doua judete sa implementeze proiecte strategice cu finantare europeana si guvernamentala.

autoritatile fonduri europene intrevedere
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1124 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004751 (s)