News Flash:

Daca iti vezi copilul stand in aceasta pozitie, opreste-l pana nu este prea tarziu

17 Mai 2018
965 Vizualizari | 0 Comentarii
copil

Copiii sunt cel mai frumos dar de la Dumnezeu si odata ce ajung pe lume, nu inceteaza din a ne uimi in fiecare zi. Majoritatea actiunilor lor sunt facute la intamplare, alte ori ne lasa muti de uimire.

Toti copiii vor sa descopere lumea si sunt curiosi in legatura cu tot ce-i inconjoara. Copiii fac lucruri ciudate uneori pe care adultii nu le observa de fiecare data.
Poate ca ti-ai vazut si tu copilul stand in pozitie de „W” sau cu picioarele ca o broscuta, dar poate ca ca nici nu ai bagat de seama. Daca te intrebi ce inseamna acest lucru si de ce ar trebui sa fii atenta la acest aspect, citeste in continuare pentru ca este important.

Ce este pozitia „broscutei” sau cea in forma de „W”?
Aceasta pozitie este des intalnita la copii. Aceasta implica indoirea picioarelor si plasarea genunchilor inainte. Talpile se indoaie de-a lungul picioarelor. Este o pozitie extrem de incomoda, asa ca este mai bine sa nu incercati.
Pentru copii, insa, nu pare a fi o problema pentru ca ei sunt mai elastici decat adultii. Totusi, nu este o pozitie in care copilul tau ar trebui sa stea.

Desi copilul tau pare sa stea bine in aceasta pozitie, ar trebui sa-i atragi atentia. Cea mai groaznica parte este ca repercursiunile nu vor aparea imediat.

De ce ar trebui sa iti monitorizezi copilul?
Aceasta pozitie poate cauza o multime de probleme copilului tau. Din moment ce picioarele suporta greutatea intregului corp, aceasta pozitie poate declansa sau chiar agrava alte probleme legate de postura corpului.

Poate provoca boli si poate fi motivul pentru un tonus muscular scazut. De asemenea, contribuie la echilibrul slab al corpului. Acest lucru este extrem de problematic, deoarece balanta corpului este absolut vitala. Fara ea, nu exista nici o cale de a continua o viata normala.

Problema cu coordonarea
Asezandu-se in pozitia „W”, copilul nu are cum sa-si roteasca trunchiul. Deplasarea greutatii nu se face in mod egal si, din acest motiv, corpul se afla in dezechilibru.
Se inregistreaza o diminuare a coordonarii bilaterale, reducand capacitatea copilului de a dezvolta abilitati motorii suplimentare, cum ar fi coordonarea ochilor, mainilor. Muschii corpului nu sunt dezvoltati pe deplin, deoarece nu exista presiune asupra lor. Copiii se bazeaza pe picioare pentru sprijin.
Din acest motiv, copiii nu-si mai pot controla corpul si nu pot indeplini sarcini care implica miscarea ambelor brate. Acest lucru le poate afecta capacitatea de a scrie si de a desfasura alte activitati la scoala, in viitor.

In plus, oasele sunt inca in formare la o varsta frageda. Daca vor sta in pozitia incorecta, acestia ar prezenta o serie de probleme serioase. Poate cauza oasele sa creasca stramb.

Rezolvarea problemei
Remedierea acestei probleme necesita informare. Copilul trebuie sa fie instruit cu privire la modul in care obisnuieste sa stea. In loc sa iti incurajezi copilul sa stea asa, mai bine arata-i cum ar trebui sa stea corect pentru a nu avea probleme mai tarziu.

Orice alta pozitie, ii va permite copilului sa-si utilizeze ambele maini simultan pe ambele parti ale corpului. Greutatea este deplasata cu usurinta de la o parte la alta, iar spatele si muschii abdominali sustin copilul. Poate ca la inceput iti va fi greu sa-ti faci copilul sa renunte la aceasta pozitie, insa se va obisnui cu timpul.

Sursa: estisuperba.ro

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1309 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004650 (s)