News Flash:

Daca gasesti aceasta buruiana, ar fi bine sa nu o arunci: previne diabetul, artroza, bolile cardiovasculare si ajuta la slabit

10 Septembrie 2018
809 Vizualizari | 0 Comentarii
grasa

Iarba grasa, (Portulaca oleraceea), este o planta cunoscuta de mii de ani, utilizata atat ca aliment cat si ca medicament pentru unele boli. Ea creste atat in zonele calde de pe glob cat si in cele de reci. O intalnim salbatica sau cultivata in Europa, America si Asia.

Iarba–grasa este bogata in oligoelemente, dintrecare potasiul, magneziul si calciul se gasesc incantitati insemnate. De asemenea, aceastaplanta este bogata in vitaminele C si E si invitamine din complexul de B-uri.

Iarba–grasa contine cei mai importanti acizi grasiOmega 3. Unul dintre acestia este acidul alfa-linoleic, care nu poate fi sintetizat de corp sitrebuie asigurat prin alimentatie. Acest acid joaca un rol important in prevenirea artrozei. Totodata, acizii grasi Omega 3 previn bolile cardiovasculare.

Frunzele sunt mai bogate in compusi fenolici decat tijele. Acest tip de compusi au proprietatiantioxidante si anxiolitice si joaca un rol esential in prevenirea diabetului de tip 2.

Cum se consuma iarba–grasa:

Atat tijele, cat si frunzele se pot consuma in salate, in supe sau in omlete. Gustul acestei plante este usor iute.

Iarba–grasa are proprietati laxative, diuretice, fiind benefica in special in cazul iritatiilor mucoasei. Gratieacestor proprietati, da rezultate spectaculoase in regimurile de slabire, detoxifica organismul si, desigur, trateaza constipatia. In aceste scopuri, iarba–grasa se administreaza sub forma de ceai (o jumatate de lingura de iarba uscata la o ceasca).

Din iarba–grasa uscata si radacina de papadie uscata se obtine un ceai care te ajuta sa scapi de problemele cu acneea.

Aplicat direct pe piele, sucul de iarbagrasa lupta eficient impotriva contracturilor musculare. In plus, este hidratant, calmant, cicatrizant, antiinflamator, dezinfectant si antibacterian. Calmeaza iritatiile sifavorizeaza cicatrizarea. Compresele cu suc calmeaza conjunctivita si inflamatia pleoapelor.

Mestecarea frunzelor calmeaza inflamatia gingiilor si chiar durerile de gat.

Cum prepari cataplasmele cu iarba–grasa:

Aceste cataplasme pot fi aplicate pe piele pentru calmarea iritatiilor, cicatrizarea ranilor sau in cazul contracturilor musculare. Amesteca o lingura de frunze proaspete de iarba–grasa cu o lingura de ulei de masline. In cazul in care consistenta este mult prea lichida, se adauga putina pulbere de argila verde sau alba.

sursa: fiisanatos.info


acneea iarba grasa cataplasme
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1247 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006009 (s)