News Flash:

Curs gratuit de ghid turistic la Camera de Comert Timis

27 Ianuarie 2015
1465 Vizualizari | 0 Comentarii
Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis, Universitatea de Vest Timisoara, Institutul Intercultural Timisoara si Primaria Orasului Kikinda (Serbia), in calitate de parteneri ai Proiectului “Patrimoniu viu - o resursa nelimitata pentru dezvoltarea turismului”, finantat prin Programul de Cooperare Transfrontaliera IPA Romania - Republica Serbia, lanseaza cursul “Ghid turistic”, oferit gratuit ca activitate in cadrul proiectului. 
Cursul se adreseaza celor care doresc sa se initieze in aspecte legate de cultura si civilizatie, folclor, istorie locala, geografia populatiei, comunicare interculturala etc.
Pe langa notiunile teoretice se vor prezenta aspecte de patrimoniu identificate in arealele studiate prin proiect: Recas-Stanciova, Faget, Armenis, Teregova, Dubova-Eselnita din Romania si Kikinda-Uzdin din Serbia cat si rute turistice tematice din Banatul istoric. 
Cursul va oferi participantilor cunostintele necesare pentru a putea indruma si insoti turistii romani si straini, atat in Timisoara cat si in comunitatile studiate prin proiect, si sa le vorbeasca despre istorie, cultura si civilizatie, oameni si fapte, evenimente, etnii prezente in Banat, traditii, obiceiuri si mestesuguri etc.
La finalul cursului, se vor acorda certificate de participare si recomandari in vederea colaborarii cu agentii de turism sau alte institutii, functie de interesul fiecarui participant.
Cursul se desfasoara pe durata a 5 zile, posibil intr-o locatie in afara Timisoarei, intr-un ambient cu specific turistic. Perioada estimativa a cursului este februarie-martie, in functie de formarea grupei de cursanti. Cheltuielile de transport, cazare si masa ale cursantilor sunt decontate prin proiect, scrie ziuadevest.ro
Proiectul “Patrimoniu viu - o resursa nelimitata pentru dezvoltarea turismului” vizeaza valorizarea patrimoniului cultural si natural ca resursa pentru turism in zona transfrontaliera, transformarea acestuia in produse turistice cat si constientizarea oamenilor din comunitatile investigate privind importanta conservarii si promovarii patrimoniului viu prin turism. 
Pana in prezent, CCIAT in calitate de partener de proiect, a organizat un focus grup cu participarea operatorilor din turism care doresc sa initieze pachete de servicii turistice si care si-au exprimat punctul de vedere privind elaborarea traseelor tematice, tinand cont de experienta, cerintele si nevoile pietei (CCIAT, noiembrie 2014); doua intalniri cu experti in turism si dezvoltare rurala (Timisoara, septembrie 2014 si Kikinda, decembrie 2014); Targ de mestesuguri, gastronomie si fotografie din Banat (CRAFT, 4-6 decembrie 2014) la care au fost prezenti peste 70 mestesugari si artizani din Romania si Serbia; o dezbatere interactiva privind proiecte de investitii in comunitatile locale, surse de finantare pentru turism si investitii in obiective locale (CRAFT, 4 decembrie 2014).
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1188 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005671 (s)