News Flash:

Cura de sanatate cu bors de casa

27 Aprilie 2018
1018 Vizualizari | 0 Comentarii
bors

Putini stiu ca borsul, alimentul folosit la acritul ciorbei, are efecte terapeutice deosebite, cu conditia sa fie preparat in casa.

Ingredientul de baza al borsului sunt taratele de grau, care contine vitamine din grupul B, betacaroten, minerale, aminoacizi esentiali si carbohidrati.

Drojdia de bere, alt ingredient de valoare, contine vitaminele D si H (biotina), enzime, minerale, ca magneziu, calciu, fosfor, si oligoelemente vitale pentru sanatate, precum seleniul si cromul.

Cum se prepara borsul

Ingrediente:

– 500 g tarate de grau,
– 100 g malai,

– 5 l apa,
– 20 g drojdie,
– o paine neagra,
– frunze de dafin si alte condimente dupa gust.

Mod de preparare:
Se face un amestec din apa, tarate, malai si drojdie, care se lasa la dospit si apoi se pune intr-un borcan de 20 l.

Se adauga apa fierbinte pana se umple vasul, painea si condimentele. Se amesteca bine si se lasa la limpezit 24-26 de ore, apoi se poate consuma. Nutritionistii recomanda cura cu bors pentru revigorarea intregului organism.

Daca vreti sa fiti in forma, beti cate o cana cu bors cu 15 minute inaintea fiecarei mese principale, timp de 20 de zile.

Dupa o pauza de sapte zile, cura se poate repeta. Daca aveti probleme cu ficatul sau cu bila, beti pe stomacul gol, cu 15 minute inainte de masa, cate o cana de bors. Pentru a fi mai eficienta terapia, in cana cu bors se adauga o jumatate de lingurita de pulbere de pelin.

Leac pentru rinichi si colon
Borsul curata rinichii si colonul, trateaza litiaza urinara, previne cancerul de colon si intareste functia organelor interne. Previne infarctul si reda sanatea inimii Borsul natural este cunoscut si pentru calitatea sa de a scadea tensiunea, nivelul colesterolului si glicemiei. Specialistii in nutritie il considera un remediu excelent pentru bolnavii cardiaci ce sufera de infarct miocardic, hiptertensiunea arteriala si alte boli de inima. Doua cani de bors, baute zilnic, ajuta la vindecarea bolilor respiratorii cronice si, mai ales, preintampina agravarile si recidivele. Se pare ca anumite substante active din bors blocheaza dezvoltarea bacililor care provoaca tuberculoza. Borsul inlatura oboseala cronica, dar trezeste omul si din betie si inlatura mai toate efectele intoxicatiei cu alcool. De asemenea, borsul este o solutie excelenta pentru a pierde cateva kilograme, dar si pentru a detoxifia organismul dupa sezonul rece.

sursa: frunza-verde.ro


borsul rinichii
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1234 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006045 (s)