News Flash:

Cum va fi vremea in Banat pana la Paste

24 Martie 2015
1466 Vizualizari | 0 Comentarii
Administratia Nationala de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru perioada 23 martie-5 aprilie, interval care cuprinde si sarbatoare de Florii.
BANAT
La inceputul intervalului valorile termice se vor mentine apropiate de mediile climatologice specifice acestei perioade. Astfel, media maximelor va fi de 13...15 grade, iar cea a minimelor de 3...5 grade. In jurul datei de 26 martie, temperatura aerului va creste pana la valori cu 4...5 grade mai mari fata de cele normale pentru aceasta data, vremea devenind calda. Dupa aceasta data va exista o scadere a temperaturii, pana la valori usor sub norme. Media maximelor va fi de 13...14 grade, iar cea a minimelor de 3... 5 grade. Probabilitatea de aparitia a ploilor va fi mai ridicata dupa data de 25 martie, iar pe 27 si 28 martie acestea se vor semnala pe arii extinse si pot fi moderate cantitativ.
CRISANA
In primele zile ale intervalului, temperatura aerului va creste treptat, de la valori medii diurne de 13...14 grade, pana la 18...19 grade, pe 27 martie, vremea devenind calda. Temperaturile minime vor urma aceeasi evolutie, de la medii de 0...1 grad, pana la 7...8 grade. Dupa aceasta data, valorile termice vor fi in scadere, dar se vor mentine apropiate de cele normale climatologic. Media maximelor va fi de 12...14 grade, iar cea a minimelor de 3...4 grade. Pana pe 25 martie sansele de ploaie vor fi reduse. Apoi, probabilitatea de aparitie a precipitatiilor va fi ridicata, cu deosebire in zilele de 27, 28 si 31 martie.
TRANSILVANIA
Pana pe 27 martie temperatura aerului va fi in crestere, de la maxime, in medie, de 10...12 grade, pana la 17...18 grade, vremea devenind calda. Minimele termice vor fi in crestere, de la valori, in medie, de -2...-1 grad, pana la 4...6 grade. Dupa data de 27 martie, temperatura aerului va fi in scadere, pana la valori apropiate de cele normale ale perioadei. Maximele vor fi, in medie, de 10...12 grade, iar media minimelor va fi de 0...2 grade. Probabilitatea pentru precipitatii, in general slabe cantitativ, predominant sub forma de ploaie, va fi mai ridicata dupa 25 martie, iar in jurul datelor de 27, 28 si 31 martie, acestea se vor semnala pe arii relativ extinse.
MARAMURES
In primele patru zile ale intervalului, temperatura aerului va fi in crestere, de la maxime, in medie, de 10...12 grade, pana la 16...17 grade. Evolutia valorilor nocturne va fi similara, de la minime, in medie, de -2...-1grad, pana la 6...7 grade. Din 27 martie, temperatura aerului va fi in scadere, dar valorile termice se vor mentine apropiate de mediile climatologice specifice perioadei. Maximele vor fi, in medie, de 10...12 grade, iar minimele de 2...3 grade. In primele zile, vremea va fi predominnt frumoasa, iar conditiile de ploaie vor fi extrem de reduse. Dupa data de 25 martie va ploua la nivel local aproape zilnic, iar in jurul datei de 31 martie pot fi cantitati de apa mai insemnate.
MOLDOVA
In prima jumatatea a acestei saptamani valorile termice vor creste treptat, de la maxime, in medie, de 5...6 grade, pana la 17...18 grade pe 26 martie, cand vremea va fi mai calda decat in mod normal in aceasta perioada. Si valorile termice din cursul noptilor vor fi in crestere, de la minime, in medie, de -2...-1 grad, la 6...7 grade. Dupa 26 martie, temperatura aerului va fi in scadere cu 4...5 grade, pana la valori medii diurne de 12...14 grade si nocturne de 2...4 grade. La inceputul intervalul de prognoza probabilitatea pentru precipitatii va fi nesemnificativa. Pe 25 si 26 martie va ploua slab si izolat, apoi vor fi ploi aproape in fiecare zi, iar pe 27 si 28 martie acestea se vor semnala pe arii extinse.
DOBROGEA
Pana pe 26 martie, vremea se va incalzi treptat. Daca la inceputul acestei saptamani media maximelor va fi de 6...7 grade, pe 26 martie se vor inregistra maxime, in medie, de 15...16 grade. Temperaturile minime vor avea aceeasi evolutie, fiind in crestere de la valori minime de -1...0 grade, la 7...8 grade. Ulterior, pana pe 30 martie, regimul termic va scadea usor si treptat, spre medii apropiate de norme, respectiv 12...14 grade ziua si 5..6 grade noaptea, valori ce se vor mentine relativ constant pana la sarsitul intervalului de prognoza. Ploile isi vor face aparitia dupa data de 25 martie, iar in intervalul 27-29 martie acestea vor fi pe arii extinse si izolat mai importante cantitativ.

MUNTENIA
In primele patru zile, temperaturile maxime vor creste treptat pana la o medie de 20 de grade pe 26 martie, cand vremea va deveni mai calda decat in mod obisnuit. Pana la sfarsitul intervalului, temperaturile vor fi in scadere cu 6...7 grade si se vor mentine la medii de 13...14 grade, valori apropiate de media climatologica. Valorile termice nocturne vor fi in scadere in prima zi a intervalului, media fiind usor negativa, apoi vor creste treptat pana la medii de 8 grade, intre 26 si 28 martie. In continuare, pana la sfarsitul perioadei de prognoza, tendinta va fi de scadere usoara pana la medii de 2...3 grade. Intre 25 - 31 martie, va ploua temporar, dar slab cantitativ, exceptand intervalul 27 – 29 martie, cand ploile se vor extinde ca arie si vor fi in general moderate.
OLTENIA
In primele trei zile, vremea va fi apropiata de normele climatologice specifice perioadei, mediile temperaturilor maxime fiind de 10...11 grade, apoi in data de 26 se va incalzi cu 6 grade, media situandu-se la 17 grade. In continuare vremea se va raci treptat pana pe data de 29, media maximelor ajungand la12 grade, iar pana la sfarsitul intervalului, variatiile vor fi nesemnificative, cu valori medii diurne situate intre 12 si 14 grade. Temperaturile minime vor fi pozitive pe tot intervalul de prognoza si vor avea o crestere treptata de la o medie de 1...2 grade in 23, 24 martie, pana la 7...8 grade in 26, 27 si 28 martie, apoi tendinta va fi de scadere pana la o medie de 4 grade. Probabilitatea de aparitie a ploilor va fi mai mare in zilele de 25, 27, 28 si 29 martie, apoi acestea se vor semnala temporar si pe arii mai restranse, pana la sfarsitul intervalului.
LA MUNTE
In primele zile ale intervalului temperatura aerului va fi in crestere, de la medii ale maximelor in jurul valorii de 4 grade, pana la 8...9 grade in data de 26 martie. Apoi va exista o scadere usoara si treptata, pana la valori normale pentru aceasta perioada, maximele urmand a fi, in medie, de 5...6 grade. Temperaturile minime vor fi preponderent negative, iar media acestora va fi de -5...-2 grade. Doar in intervalul 26-28 martie, media minimelor va fi usor pozitiva, de 1...2 grade. Pana pe 25 martie, vremea va fi predominant frumoasa. In restul intervalului, probabilitatea pentru precipitatii mixte va fi ridicata, iar in jurul datelor de 27, 28 si 31 martie acestea se vor semnala pe arii mai extinse.

banat crisana transilvania maramures moldova dobrogea muntenia oltenia
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1187 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005000 (s)