News Flash:

Sute de lugojeni traiesc un adevarat COSMAR! "Isi bat joc de noi!"

24 Martie 2015
1259 Vizualizari | 0 Comentarii
Zeci de familii, care locuiesc la marginea Lugojului, sunt izolate pe propria strada, dupa ce soseaua, pe care o foloseau si care face legatura intre Lugoj si Deva, a fost inchisa pentru reparatii. Oamenii au doua alternative: fie urca pe autostrada A6 si inconjoara 20 de km, fie merg pe un drum forestier, plin de gropi si abrupt. "In ce tara ati mai vazut asa ceva? Sa sparga drumul si sa nu faca drum de ocolire? Eu in fiecare dimineata merg cu masina si ma bag pe aici (n.r. drum forestier) si imi rup masina toata", se plange unul dintre cei care locuiesc pe strada izolata.
Oamenii au recurs la aceasta varianta, dupa ce Drumul National 68A, pe care circula de obicei, a fost inchis pentru reparatii. O bucata de asfalt s-a surpat in urma unei furtuni, in luna mai a anului trecut. Iar ruta deviata anuntata de autoritati este prea costisitoare. Locuitorii nu-si permit sa ocoleasca 20 de kilometri in fiecare zi, pe autostrada.
"Eu stau cu 400 de metri mai sus si pentru asta trebuie sa ocolesc 20 de kilometri. Vai de capul nostru!", a declarat un alt locuitor nemultumit.
Asaltate de reclamatii, autoritatile au trimis utilaje in zona, pentru a face drumul forestier practicabil. "Condideram ca este absolut necesar sa intervenim pe strada Livezilor.[...] Nu se lucreaza asa cum ar trebui, de la Drumurile Nationale, ci doar cu doi-trei muncitori, ceea ce va dura foarte mult", sustine primarul orasului Lugoj, Francisc Boldea. „Drumul de pe strada Livezilor va fi asfaltat in toamna si va necesita o suma mare de bani, intrucat se intinde pe o lungime destul de mare, dar mai ales pentru ca este un pamant foarte greu si trebuie scos cel putin un metru in jos, dupa care se va introduce piatra inainte de turnarea asfaltului. Astfel, ne vom asigura ca strada nu va mai avea probleme in viitor”, a mai precizat Boldea.
Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale transmite, insa, ca lucrarile nu vor dura mai mult de trei saptamani. „Lucrarile necesare pentru stabilizarea DN 68A constau in baterea de palplanse si rigidizarea acestora cu o grinda de beton, lucrari care nu pot fi executate decat la temperaturi pozitive si care implica inchiderea totala a circulatiei pe o durata de 15 zile.", se arata in raspunsul transmis de CNADNR. Pana la inchiderea santierului de pe soseaua Lugoj-Deva, dar si pana cand drumul forestier va fi nivelat, oamenii nu mai au decat o singura cale de acces catre oras: autostrada.
Sursa: DIGI24 Timisoara

autostrada francisc boldea drumuri nationale
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1112 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005748 (s)