News Flash:

Cum stimulezi imunitatea, reduci stresul si iti imbunatatesti starea de bine cu un simplu gest

15 Iunie 2016
1714 Vizualizari | 0 Comentarii
timus
Timusul este o glanda despre care se vorbeste mai putin, dar care are un rol extrem de important. El mentine functionarea eficienta a sistemului imunitarprin producerea de celule Tlimfocite responsabile de imunitatea celulara. 

Este situat in cavitatea toracica, intre plamani - partea posterioară a sternului) si face parte din sistemul endocrin. Chiar daca aceasta glanda nu se mai dezvolta dupa pubertate, ba din contra, regreseaza, ea continua sa fie activa si colaboreze in mod direct cu sistemul imunitar.

In randurile urmatoare iti vom prezenta o tehnica simpla de stimulare a timusului, bazata pe presopunctura, o metoda a medicinei traditionale chinezesti. Folosind aceasta tehnica, reduci stresul, stimulezi imunitatea si iti imbunatatesti starea de bine.

Cum se face taparea timusului

Potrivit dr. John Diamond, autorul cartii "Life Energy: Unlocking the Hidden Power of Your Emotions to Achieve Total Well Being", aceasta glanda monitorizeaza si regleaza fluxul de energie al corpului. Specialistul crede ca cea mai importanta etapa a oricarui proces de vindecare este reprezentata de pastrarea unui nivel de energie de viata ridicat: "Adevaratul medicament minune este puterea si vitalitatea care se afla in noi, vointa noastra de a fi bine".

Pentru a intarzia atrofierea timusului si a stimula dezvoltarea lui, medicul naturopat Noreen Barron recomanda taparea acestei glande, adica lovirea usoara, repetata. "Taparea timusului contribuie la imbunatatirea functionarii acestuia, un fapt demonstrat stiintific", sustine Barron.

Pentru aceasta trebuie sa iti localizezi exact zona timusului si sa aplici lovituri usoare cu varfurile degetelor, timp de 30-60 de secunde, timp in care respiri profund. Fa asta de 2-3 ori pe zi si vei vedea in scurt timp rezultatele!

Si dr. Diamond recomanda taparea timusului, dar pentru a obtine un efect energizant rapid bataile se fac in ritm de vals - unu-doi-trei, cu accent pe prima bataie. 

timusul celule t limfocite presopunctura
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1127 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005173 (s)