News Flash:

Cum se spala frigiderul - Metoda cu care nu dai gres niciodata

18 Martie 2018
997 Vizualizari | 0 Comentarii
frigider 1

Vine acel moment in viata fiecaruia dintre noi cand deschidem usa frigiderul si ne intampina o imagine apocaliptica. Vedem un dezastru organizatoric: legume peste fructe, recipiente goale si pline, mancaruri ratacite si mirosuri deloc apetisante. Toate sunt ingramadite si indesate. Totul este gata sa cada la cea mai mica atinge. Da, acesta e semnul ca trebuie sa facem curat!

Curatenia, un mod rapid de a o realiza!
Incepem simplu: scoatem tot (da, tot) din frigider! Desigur, sa nu uitam sa oprim aparatul frigorific pentru a nu exista posibile accidentari cauzate de electricitate.


Dupa ce am asigurat siguranta spatiului de lucru, indepartam rafturile, sertarele sau separatoarele. Pregatim un recipient cu apa calduta si detergent de vase.

Rafturile se pot spala in chiuveta si se sterg cu un prosop din bumbac. Restul aparatului se curata cu o carpa din microfibre imbibata in apa pregatita. Dupa executarea procesului de curatare, vom monta inapoi rafturile, sertarele sau separatoarele. Este indicat sa spalam frigiderului o data la 4, cel mult 6 saptamani!

Pentru a facilita procesul viitor de curatare a frigiderului, un truc usor este sa invelim rafturile in folie de plastic. Asa nu vom mai pierde timp curatand petele, ci pur si simplu vom schimba folia. Pentru a diminua mirosurile din frigider putem sa adaugam o jumatate de lamaie. Simplu, rapid, ieftin!

Cum reusim sa organizam frigiderul?
Dupa ce am sortat ce pastram si ce arunca, si dupa ce am curatat frigiderului, e timpul sa ne organizam spatiul!

Poate unul din cele mai dificile aspecte ale curateniei este asezarea si organizarea lucrurilor, mai ales intr-un spatiu limitat. Ideea de baza nu e pe ce raft si in ce colt al frigiderului sta fiecare categorie alimentara si non-alimentara. Noi ne dorim sa avem o logica de organizare a spatiului.
Putem incepe prin a lua borcanele pe care nu le mai folosim si sa punem legumele si verdeturile in ele, asta doar daca nu dispunem de un compartiment dedicat lor (util: a nu se spala pentru a-si mentine prospetimea pentru o perioada mai indelungata). O alta modalitate de depozitare ar fi ca acestea sa fie puse in hartie si asezate. Nu este indicata folosirea plasticului deoarece „transpira” si alimentelor se vor strica in cateva zile.

Daca tot organizam frigiderul, am putea incerca cu cosulete etichetate. Este practic, deoarece nu vom mai imprastia lucrurile prin frigider, ci le vom tine la un loc bine stabilit. In plus, cosuletele aluneca usor de pe raft atunci cand vrem sa luam, sa punem sau sa cautam ceva!

De ajutor este sa etichetam si compartimentele de pe usa! Astfel vom sti mereu unde este locul fiecarui produs si nu vom mai fi tentati sa aruncam produsele pe unde vedem un loc liber in frigider!

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1154 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004543 (s)