News Flash:

Cum se spala corect hainele. Ce sa faci cu buzunarele lor inainte de a le baga in masina

3 Martie 2018
990 Vizualizari | 0 Comentarii
rufe

Toata lumea isi spala hainele acasa. Putini respecta aceste regului pentru spalarea hainelor. Dar daca vei face efortul de a le lua in calcul, mereu, nu doar ca vor intra in rutina, dar te vor ajuta sa ai haine bine intretinute, frumoase, iar spalarea hainelor nu o sa mai fie una dintre cele mai neplacute activitati din casa.

1. Pregateste hainele inainte de a le baga in masina de spalat.Incheie fermoarele, goleste buzunarele si pune lenjeria delicata in saculeti de plasa. Un truc si un sfat excelent este ca in cosul cu rufe muradre sa nu pui niciodata rufe ude. Vor mucegai si se vor pata. Petele de mucegai ies greu si strica hainele.
2. Citeste etichetele articolelor de imbracaminte si respecta indicatiile.

3. Nu poti sa speli de fiecare data la aceeasi temperatura. Adapteaza programul masinii de spalat la rufele pe care trebuie sa le ai curate.
4. Daca vrei sa speli haine cu pete, aplica intai cateva picaturi de detergent lichid pentru indepartarea petelor pe zonele murdare.

5. Foloseste cantitatea corecta de detergent. Prea putin inseamna ca rufele nu vor fi spalate, iar prea mult poate sa lase urme pe haine. Cat detergent pui depinde si de volumul masinii, de cat de murdare sunt rufele sau ce fel de detergent folosesti, lichid sau pudra. cantitatea de detergent depinde si de durata ciclului de spalare. daca pui mai mult detergent atunci repeta ciclul de spalare.
6. Spala de mana hainele delicate si materialele fine, altfel s-ar putea sa le scoti distruse din masina de spalat. Nu-i greu iar hainele vor arata frumos!

7. Curata periodic masina de spalat. O data la cateva luni, toarna o ceasca de otet in compartimentul de detergent si programeaza masina goala la o temperatura de 95 de grade Celsius.
8. Balsamul de rufe nu e potrivit pentru toate tipurile de haine. De pilda, prosoapele isi pierd proprietatile de a absorbi umezeala, dar hainele pot fi mai usor de calcat. La fel si decoloratul. Nu doar ca strica hainele, dar folosit incorect le va pata. Pentru pete si lenjerie murdara foloseste la programul de clatire o sticla cu apa oxigenata.

9. Alege detergentul corect. Cel bio contine enzime de curatare care ajuta la indepartarea murdariei la temperaturi scazute. Este cel mai puternic, asa ca trebuie folosit in special pentru haine albe, in timp ce rufele colorate trebuie spalate cu un detergent care nu va face culorile sa iasa. Pentru pielea sensibila, detergentul non-bio este cel mai potrivit, pentru ca are mai putin enzime, dar este si mai putin eficient decat cel bio. Hainele delicate, din lana sau din matase nu au enzime sau agenti de inalbire.
10. Usuca rufele in aer liber atunci cand ai posibilitatea, altfel poti sa investesti intr-un uscator. In cazul in care preferi sa le intinzi pe sarma, nu uita sa agati carligele corect: tricourile de margine, rochiile de umeri, pantalonii si fustele de talie, iar sosetele de degetul mare.
 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1180 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005174 (s)