News Flash:

Cum se ingrijeste trandafirul japonez

13 Mai 2018
1222 Vizualizari | 0 Comentarii
trandafir japonez

Nicio floare nu are gratia unui trandafir japonez. Aceasta planta, originara din Japonia, are frunzele ovale, distantate din loc in loc. Florile pot fi de un rosu aprins, insa numai 24 de ore de la momentul in care au rasarit.
Cum ingrijesti trandafirul japonez – ce trebuie sa pui in pamant sa nu se usuce si sa nu fie atacat de insecte
Daca in cazul orhideei pilula contraceptiva face minuni, in cazul trandafirului japonez exista un alt secret. Emulsia de sapun de casa amestecat cu lapte proaspat face minuni. Daca vrei ca planta sa infloreasca, iar frunzele sa nu se usuce repede si insectele sa nu o invadeze, pulverizeaza lapte cu sapun de casa pe pamant, imediat inainte sa o uzi.
1. Cea mai buna perioada in care poti planta trandafirul japonez este cuprinsa intre lunile mai si septembrie (pana la final), deci ai inca timp.


2. Planta se uda numai cand pamantul pare uscat la suprafata si usor umed si rece pe dinauntru. Testeaza cu un deget cum se prezinta tarana inainte de a-l uda.
3. Temperatura camerei in care tii trandafirul japonez nu trebuie sa depaseasca 20 de grade Celsius. Daca este prea cald in casa, planta nu va inflori. Pe timp de toamna, poti pune ghiveciul cu trandafir pe balcon, iar daca ziua e prea cald, noaptea il poti tine acolo.

4. Asigura-te ca patrunde lumina naturala in camera ta. Fara lumina, planta nu se va dezvolta cum trebuie. Aseaza ghiveciul cat mai aproape de fereastra incat sa primeasca lumina solara cat mai mult intr-o zi.
5. Hibiscus rosa, cum este denumirea ei in termeni de specialitate, este o floare destul de sensibila la factorii de mediu, insa ce e interesant de precizat e ca rezista la taieri, la corecturile pe care trebuie sa le faci cand creste anormal sau frunzele se vestejesc timpuriu.
6. Pamantul trebuie sa fie afanat, bogat in humus. Poti amesteca pamant de gradina cu nisip. Cand coroana devine foarte mare si vrei sa replantezi floarea, nu o face mai devreme de 3-4 ani.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1184 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006429 (s)