100 g ghimbir proaspat furnizeaza pana la 35 mg vitamina C. Contine vitamina B1 si B2 (0,05 mg, respectiv 0,2 mg la 100 g), dar 5,2 mg de vitamina B3, dar siuleiuri esentiale si rasini. Ca sa prepari un ceai bun de ghimbir ai nevoie de:
- 2 linguri de ghimbir proaspat ras (ghimbirul se spala bine, se curata de coaja si se da pe razatoare)
- 2 cani de apa
Cum il preparati:
Puneti apa pe foc, adaugati ghimbirul. Cand apa incepe sa fiarba, faceti focul mic si lasati ceaiul sa mijoteasca aproximativ 15 minute (cu capac).
Daca doriti sa slabiti, ceaiul de ghimbir este alegerea ideala. Atentie insa, daca aveti probleme gastro-intestinale sau cardiace, evitati dieta cu ghimbir! Cele mai bune rezultate se obtin daca beti ceai de ghimbir pe stomacul gol, intre mese, 4 cani pe zi, timp de 2 saptamani. Dupa o pauza de 7 zile, puteti relua dieta. Pentru a intensifica efectele ghimbirului, consumati alimente usoare, iar ultima masa a zilei sa fie cu trei ore inainte de culcare.
Comentarii (0)