News Flash:

Cum sa calmezi intepaturile de insecte. Remedii naturiste de top

9 Iunie 2018
1317 Vizualizari | 0 Comentarii
intepaturile de insecte

Primele reactii pe care le are corpul atunci cand esti intepata de o insecta sunt roseata, mancarimile si umflaturile. Atunci cand ploile sunt mai dese pe timpul verii, insectele se inmultesc, iar intepaturile iti pot da adevarate batai de cap.

Desi organismul este capabil sa lupte singur cu intepaturile de insecte, ai la dispozitie mai multe variante prin care poti sa il ajuti sa se recupereze mai repede.

Iata 8 moduri prin care poti calma intepaturile insectelor la tine acasa!

Uleiuri esentiale

Uleiurile din arbore de ceai, levantica si cocos au proprietati care pot atenua senzatia de mancarime, durerea si umflaturile. Uleiul din arbore de ceai este antibacterian si ajuta la prevenirea infectiei provocata de intepaturi. Ceea ce cumperi de la farmacie nu este intotdeauna benefic pentru piele, deoarece unele uleiuri pot fi mai acide decat altele. Cere-i farmacistului sau dermatologului informatii despre continutul uleiului inainte de a-l aplica direct pe piele. Daca acesta este prea concentrat, il poti dilua in apa.

Miere

Proprietatile antibacteriene ale mierii pot preveni infectarea zonei. Poti sa aplici o cantitate mica de miere peste roseata cauzata de intepatura de insecta, iar pielea se va vindeca mult mai repede si zona nu va mai fi la fel de dureroasa.

Apa si lapte

Cu ajutorul unei comprese sterile, aplica pe intepaturile de insecte o solutie compusa din apa si lapte (degresat), in cantitati egale. Aceasta calmeaza iritatiile si senzatia de mancarime, dar previne si umflarea zonei din jurul intepaturii.

Suc de lamaie sau lime

Aceste fructe s-au dovedit a fi extrem de eficiente pentru tratarea intepaturilor, datorita efectului lor antibacterian. Cateva picaturi de suc de lime sau lamaie aplicate direct pe piele vor calma rapid senzatia de mancarime si te vor feri de infectii.Trebuie doar sa ai grija si sa te feresti de razele soarelui daca optezi pentru acest remediu. Aceste sucuri sunt extrem de acide si iti pot arde pielea.

Busuioc

Beneficiile acestui condiment nu se limiteaza doar la aspectul culinar. Frunzele de busuioc sunt bogate in substante chimice care induc o senzatie racoritoare, asa cum face si mentolul din pasta de dinti. Rupe cateva frunze de busuioc si aplica-le direct pe umflaturi.

Gheata

Pune gheata pe intepatura pentru a amorti zona si pentru a incetini umflarea. Daca pui cuburile de gheata intr-un prosop, poti sa le tii pe zona afectata timp de 20 de minute.

Pliculete de ceai

Este adevarat! Pliculetul de ceai se dovedeste a fi extrem de eficient in tratarea intepaturilor de insecte. inmoaie un pliculet de ceai verde natural si tine-l in frigider pentru a se raci. Racirea acestuia te va ajuta sa calmezi senzatia de mancarime, in timp ce compusii activi din ceai vor ajuta la reducerea inflamatiei.

Aloe Vera

Proprietatile plantei de aloe sunt nenumarate, printre care se numara si aceea de a vindeca intepaturile de insecte. Pe langa faptul ca reduce senzatia de mancarime, ajuta si la vindecarea ranii. Poate fi aplicat fie direct gelul eliberat de planta, fie te poti masa cu suc de aloe.

sursa: divahair.ro

 


uleiuri esentiale miere gheata aloe vera
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1182 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004845 (s)