News Flash:

Cum provoci trandafirul sa infloreasca de mai multe ori intr-o vara

26 Mai 2018
1002 Vizualizari | 0 Comentarii
trandafir galben

Cu totii vrem ca tufa de trandafiri sa fie vesnic inflorita. Se poate provoca o noua inflorire la trandafiri daca urmati cativa pasi simpli, detaliati mai jos. Pentru o noua inflorire la trandafiri, acestia se taie si in verde, nu numai primavara inainte de pornirea in vegetatie sau toamna pentru a preintampina ruperea ramurilor sub greutatea zapezii.

Vorbim acum de trandafirii Floribunda si de Teahybrizi care, la fel ca toti trandafirii, dupa ce florile s-au trecut isi canalizeaza energia pentru a forma fructele. Pentru a-i ajuta sa infloreasca din nou trebuie sa ii impiedicam sa formeze acele macese.

Si in cazul taierilor in verde trebuie respectate aceleasi reguli generale de taiere: tulpinile bolnave sau varamate sunt primele care trebuie taiate. Scurtati si ramurile care se incruciseaza si care cresc spre interiorul tufei. La fel ca si in cazul cand taiati pomi fructiferi, aveti grija ca ultimul mugure pe care il lasati pe ramura sa fie orietat in exterior.

In cazul trandafirilor Floribunda, cei care infloresc in buchete si care nu ating mai mult de 80 cm inaltime, florile trecute trebuie indepartate pe rand, pe masura ce petalele se ofilesc. Atunci cand intreg buchetul de flori s-a trecut, taiati tija care il sustinea la 3-5 noduri de la punctul de altoire.
In cazul trandafirilor Teahibrid, apare o singura floare, in varful lastarului. Dupa ce se trece, lastarul se taie la fel ca in cazul trandafirilor Floribunda, la 3-5 noduri.

Si in cazul trandafirilor urcatori trebuie facute taieri dupa inflorire. Scurtati toate tulpinile laterale care au facut flori cu circa doua treimi din lungimea lor initiala.

Tulpinile care se incruciseaza se elimina in totalitate. Tulpinile ramase se leaga de suportul pe care sunt conduse pentru ca trandafirii urcatori nu se pot sustine singuri.

Dupa ce efectuati aceste taieri in verde, asigurati-va ca planta primeste suficienta apa pentru a nu se deshidrata. Si asteptati sa vedeti roadele taierilor: o noua serie de flori!

preluat de pe ingrijirea florilor

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1256 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006507 (s)