News Flash:

Dancila il contrazice pe Iohannis: Romania a atins procentul de 17% la absorbtia fondurilor europene

24 Mai 2018
883 Vizualizari | 0 Comentarii
danc

Premierul Viorica Dancila a declarat, joi, la inceputul sedintei de guvern, ca Romania a atins procentul de 17% la absorbtia fondurilor europene, ceea ce inseamna ca ”ne apropiem cu pasi rapizi de media europeana, care este de 18%”.
”Avem inca o veste buna. In data de 22 mai 2018, in conturile Romaniei au intrat 288,02 milioane euro, reprezentand rambursarea platilor aferente Fondului European Agricol pentru dezvoltare rurala. Aceasta suma se adauga la suma de 1,85 miliarde euro primita pana in prezent pentru agricultura. Acest lucru a fost posibil prin acordarea la timp a subventiilor - si vreau sa-l felicit pe dl ministru Daea, dar si urmarirea atenta a proiectelor, a derularii proiectelor de dezvoltare rurala. Astfel, de la inceputul anului 2018 Romania a primit cu titlu de rambursare 2,14 (doi virgula paisprezece) miliarde euro, reprezentand 67% din suma programata a fi accesata de la Uniunea Europeana de catre Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale”, a spus Viorica Dancila.

Ea a tinut sa dea o replica presedintelui Klaus Iohannis.

”Si pentru ca facem referire la fonduri europene, vreau sa reiterez ceea ce a spus dna ministru Rovana Plumb, anume faptul ca Romania a atins procentul de 17% la absorbtia fondurilor europene, deci ne apropiem cu pasi rapizi de media europeana, care este de 18%”, a afirmat premierul.
Presedintele Klaus Iohannis a atentionat, marti, Guvernul Dancila cu privire la absorbtia de fonduri europene, in contextul datelor de pe site-ul Comisiei Europene, care arata ca tara noastra a folosit 2 miliarde de euro din cele 23 de miliarde alocate pentru fonduri structurale.

"Despre fonduri europene vreau sa se inteleaga ca cele ce urmeaza reprezinta o atentionare pentru Guvern. Noi dispunem pentru perioada 2014-2020 teoretic 31 miliarde euro. Din acesti bani am folosit 4,9 miliarde euro pana in momentul de fata, ceea ce inseamna 15,8%. Din 31 de miliarde pana acum nu am folosit nici macar 5 miliarde. Aceste date sunt oficiale atat de pe site-ul Comisiei Europene, cat si informatii oficiale de la Guvernul Romaniei. In dorinta de a prezenta o informare exacta am cautat cele mai noi date de pe site-ul Guvernului si a Comisiei Europene. Ultima informare pe site-ul Guvernului este din 2 februarie a.c. Acum suntem aproape la jumatatea anului. Nu stiu de ce Guvernul nu publica date la zi. Unii vor crede ca se ascunde ceva sau au avut alta treaba decat sa informeze. Am luat date mai detaliate de pe site-ul Comisiei Europene, unde datele sunt evident la zi", a declarat presedintele Klaus Iohannis.

Seful statului a criticat si absorbtia fondurilor structurale, care nu este nici de 10%.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1247 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007339 (s)