News Flash:

Cum poti folosi bicarbonat pentru a face diferenta dintre vinul bun si cel contrafacut!

26 Aprilie 2018
1305 Vizualizari | 0 Comentarii
vin contrafacut sec demisec bicarbonat

Bauturile care imita vinul fac concurenta neloiala producatorilor romani, iar un litru de vin contrafacut, se vinde in unele magazine chiar si cu putin peste 4 lei.


De cele mai multe ori, atunci cand alegem un vin, o facem pentru producator, culoarea si taria lui, continutul etichetei restrangandu-se pentru noi doar la aceste doua criterii.

Vinurile se impart in mai multe categorii, in functie de soiurile de struguri din care se obtin. Principalele categorii de vinuri rosii sunt: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir, Pinot Meunier, Shiraz, Zinfandel.

In functie de cantitatea de zahar pe care o contin, vinurile se mai impart in: seci, demiseci, dulci si demidulci. In acest caz este vorba despre zaharul natural din struguri care a ramas in vin si nu de zaharurile adaugate artificial prin procesul de fabricare a vinului.

Cum alegem, de fapt, vinul de calitate
Sa ne intelegem, vinurile bune nu se gasesc la cutie, un produs de calitate se gaseste la sticla!
Dopul este si el foarte important iar in cazul vinurilor vechi, de calitate, folosindu-se dopuri de pluta.


Daca nu esti sigur de calitatea vinului si iti doresti sa consumi un pahar cu vin, in oras, alege-l pe cel sec, acesta este mult mai greu de falsificat.

Zaharul, bata-l vina!
In cazul vinurilor seci, cantitatea de zahar nu trebuie sa depaseasca 4g/l, cel demi-sec, 18 g/l, iar cel demi-dulce 45 g/l. Daca zaharul este in cantitate mai mare, atunci nu iti recomand sa consumi vinul respectiv.

Eticheta
Trebuie sa fie precisa si sa indice numele producatorului si anul de productie. Nu cumpara vinul daca pe eticheta scrie „Fabricat din material de vin, din soiuri de struguri selectate si cultivate, in zonele de sud.”

Testul cu apa
Vrem sa facem un test, pentru a afla daca putem sau nu sa bem vinul? Testul cu apa ne ajuta!

Toarna un pahar cu apa, dupa care, peste toarna o lingura cu vin, treptat. Vinul natural va forma un strat in partea de sus, cel contrafacut uniformizeaza apa.

Testul cu bicarbonatul de sodiu
Pune intr-un pahar, 50 ml de vin si adauga un varf de lingurita de bicarbonat de sodiu. Vinul natural se inverzeste, iar cel din prafuri isi deschide culoarea de baza.

Vezi si cum tratezi depresia cu vin rosu!


bauturile vinul eticheta
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1138 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004606 (s)