News Flash:

Cum detoxifiem FICATUL? Iata ce trebuie sa mananci si sa bei

11 Februarie 2016
14079 Vizualizari | 0 Comentarii
ficat1
Detoxifierea ficatului ajuta la eliminarea toxinelor din organism si la intarirea sistemului imunitar, reducand astfel riscul imbolnavirilor si conferind o stare de sanatate foarte buna.
Imunitatea scazuta, aparitia infectiilor si a alergiilor, hipertensiunea, uscarea pielii sau caderea parului sunt semne ca ficatul este slabit din cauza consumului excesiv de alcool, cafeina, medicamente, zahar sau indulcitori artificiali.
„Ficatul se lupta in fiecare zi cu metabolizarea lipidelor in exces, cu diverse E-uri alimentare, cu multiplele feluri de chimicale ascunse in semipreparate sau chiar in alimente proaspete, dar supertratate, dar si cu substantele toxice din organism, cum ar fi medicamente sau alcool", a explicat dr. Carmen Nonn, medic specialist in medicina complementara.
Analizele pot fi inselatoare
Practic, ficatul este o adevarata „uzina vie" care realizeaza in acelasi timp sute de procese, avand rol fundamental in detoxifierea organismului. Spre deosebire de alte organe, ficatul are o capacitate uimitoare de regenerare.
Cu toate acestea, leziunile repetate sau bolile cronice pot produce modificari ireversibile ce interfereaza cu functiile acestuia. De aceea, macar o data pe an ficatul are nevoie de o cura de detoxifiere.
„Chiar daca analizele ies bine, iar ficatul pare a fi in regula, nu trebuie sa uitam ca acesta se afla in fiecare zi sub presiunea tuturor substantelor chimice introduse in organism care afecteaza functiile hepatice. Aici este locul unde se filtreaza substantele ingerate, iau nastere imunoglobulinele cu rol in imunitate, se regleaza sensibilitatea fata de temperatura si se secreta fierea, sau bila, care permite digestia grasimilor", a explicat dr. Carmen Nonn.
O saptamana fara prajeli
Dieta de detoxifiere a ficatului presupune eliminarea mancarurilor grase si a prajelilor din alimentatie, cresterea consumului de alimente bogate in proteine si acizi grasi Omega 3, evitarea alcoolului si reducerea aportului de zahar si sare. Vizualizati galeria foto pentru a afla care sunt alimentele bune pentru sanatatea ficatului.
Dintr-o dieta de detoxifiere a ficatului nu trebuie sa lipseasca sub nici o forma sucul proaspat de fructe sau legume si consumul de apa si ceai. Ceaiurile sau pulberile din plante medicinale protejeaza functiile hepatice de amenintarile cotidiene, oferind organismului mai multa energie. Dintre acestea, cele mai bune sunt cele care au in compozitie armurariu, frunze de maslin sau radacina de papadie.
Plantele pot fi de ajutor
Armurariul are un continut bogat in silimarina, aminoacizi, lipide si acid fumaric, fiind indicat in tratamentul afectiunilor inflamatorii ale ficatului, hepatitelor acute sau cronice, etilismului, cirozei hepatice si in diverse intoxicatii care afecteaza celula hepatica.
Frunzele de maslin au in compozitie oleuropeina, unul dintre cei mai puternici antioxidanti naturali ce impiedica depunerea colesterolului rau pe artere si imbatranirea prematura a celulelor.
De asemenea, proprietatile frunzelor de maslin au un efect important in impiedicarea procesului de oxidare a organismului, ajuta si stimuleaza digestia, regland totodata si tensiunea arteriala.
Radacina de papadie contine taraxacina si inulina, substante care ajuta la eliminarea toxinelor din organism, la intensificarea tranzitului intestinal si la cresterea tonusului intregului organism. Ceaiul de papadie are rezultate remarcabile in detoxifierea organismului, mai ales in perioadele de schimbare a anotimpului.
Romania, pe primul loc in UE la decese din cauza bolilor de ficat
Hepatita cronica si ciroza hepatica sunt printre cele mai cunoscute boli ale ficatului. Din pacate, Romania este lider absolut in Uniunea Europeana la numarul persoanelor care mor anual din cauza bolilor cronice de ficat, cu o rata a mortalitatii de 53 de persoane la suta de mii de locuitori. 
Aceste boli pot fi prevenite printr-un stil de viata echilibrat, care presupune adoptarea unei alimentatii sanatoase, respectarea programului de odihna, diminuarea stresului si a supararilor si evitarea efortului fizic exagerat.

detoxifierea ficatului
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1127 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005303 (s)