News Flash:

LEACURI FABULOASE CU MUSTAR pentru bronsita, constipatie, dureri reumatice si intoxicatii

9 Februarie 2016
3431 Vizualizari | 0 Comentarii
mustar
Exista doua specii de mustar: una cu semintele albe, care are efecte mai blande, si una cu seminte negre, cu un puternic gust picant si extrem de utila in terapie. Iata cateva remedii naturiste cu seminte de mustar:

1. Remediu pentru bronsita, astm, pneumonie
Se aplica o cataplasma cu faina de mustar negru pe zona toracelui. Se mentine atat timp cat senzatia de arsura nu este foarte puternica, dupa care se acopera zona tratata cu un material calduros. Faina de mustar se obtine prin macinarea semintelor si este indicat sa se foloseasca in maximum 2-3 saptamani de la preparare. 

Cataplasma cu mustar se obtine din 3-4 linguri de faina de mustar si apa, pana se formeaza o pasta, care se pune apoi intr-un saculet de panza si se aplica pe locul afectat, tinandu-se pana la inrosirea pielii si aparitia unei usoare senzatii de arsura. La copiii sub 6 ani aplicatiile cu mustar sunt contraindicate. 

2. Remediu pentru constipatie
In caz de constipatie cronica, se iau zilnic 1-2 linguri de seminte intregi de mustar alb, pe stomacul gol, inghitandu-se cu apa. Este un tratament eficient, dar contraindicat persoanelor care sufera de colon iritabil. 

3. Remediu pentru intoxicatii
Se amesteca o lingura de faina de mustar negru intr-un pahar de apa si se ia pe stomacul gol. Provoaca aproape instantaneu un acces de voma care va elimina materiile toxice din stomac. 

4. Remediu pentru dureri reumatice, nevralgii
In apa fierbinte din cada se pune un saculet cu 100-200 de grame de seminte de mustar negru. Se lasa circa 10 minute, dupa care se indeparteaza. Se fac bai generale de 10 minute. Este un tratament valabil si in astmul cronic, in durerile cu diverse localizari produse de expunerea indelungata la frig sau curenti de aer.

semintele albe seminte negre
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1134 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006297 (s)