News Flash:

CSM a motivat decizia privid cererea de revocare a Laurei Codruta Kovesi. Avizul, transmis la Cotroceni

16 Martie 2018
1010 Vizualizari | 0 Comentarii
codruta

Sectia pentru procurori a CSM a trimis avizul negativ dat in cazul cererii de revocare a Laurei Codruta Kovesi la Cotroceni. Klaus Iohannis urmeaza sa ia o decizie.
Documentele au fost transmise catre Palatul Cotroceni dupa ce decizia a fost motivata.

"In urma avizului nefavorabil privind propunerea ministrului justitiei de revocare a doamnei Laura Codruta Kovesi din functia de procuror-sef al Directiei Nationale Anticoruptie, Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii aduce la cunostinta opiniei publice faptul ca hotararea nr. 52 din 27 februarie 2018 a fost motivata si inaintata decidentilor pentru a dispune masurile legale", transmite CSM.

Presedintele Klaus Iohannis va lua o decizie privind cererea lui Tudorel Toader de revocare a procurorului sef al DNA.
Ministrul Justitiei a declarat, luni, ca procurorii din CSM au luat o hotarare rapida, "instant", referindu-se la avizul negativ dat propunerii de revocare din functie a procurorului-sef DNA, Laura Codruta Kovesi, precizand ca acum acestora le este greu sa motiveze.

"Va merge (la Presedintie -n.r.) imediat ca va fi gata (motivarea -n.r.). Procurorii din Sectia Consiliului Superior al Magistraturii au luat o hotarare instant, asa, o rapida, in cateva minute. In realitate, cred ca au fost mai putin de 10 minute ca eram acolo. Eu am facut afirmatiile pe care le-am facut si pe care mi le mentin. Acum, va dati seama ca le este greu ca sa motiveze contra evidentei", a declara Tudorel Toader, la ministerul Justitiei, pentru Antena 3.

Pe 27 februarie, Sectia pentru Procurori a CSM a dat aviz negativ pentru revocarea lui Laurei Codruta Kovesi din functia de procuror sef al DNA, avizul fiind unul consultativ.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1149 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006304 (s)