News Flash:

Cristian Borcea ramane in inchisoare

3 Mai 2018
855 Vizualizari | 0 Comentarii
borceaa

Magistratii Judecatoriei Sectorului 4 au respins, miercuri, cererea de eliberare conditionala facuta de Cristian Borcea, decizia putand fi contestata. Fostul finantator al clubului FC Dinamo poate depune o noua solicitare de eliberare pe 26 august 2018.
„Respinge propunerea de liberare conditionata formulata de Comisia privind acordarea liberarii conditionate din cadrul Penitenciarului Bucuresti Jilava privind pe condamnatul Borcea Cristian, in prezent detinut in cadrul Penitenciarului Jilava aflat in executarea pedepsei de 6 ani si 4 luni inchisoare aplicata prin sentinta penala nr. 238/2012 pronuntata de Tribunalul Bucuresti. In temeiul art. 587 alin. 2 Cpp, fixeaza termen de reiterare la data de 26.08.2018", se arata in decizia Judecatoriei Sectorului 4.

Hotararea poate fi contestata in termen de trei zile de la comunicare.

„Regret faptele comise. Imi pare rau pentru familie si pentru copiii mei ca i-am expus la asa ceva”, a fost scurta cuvantare a lui Cristian Borcea.


Procurorul a cerut respingerea cererii de liberare conditionata, intrucat conduita buna a lui Borcea din detentie este un lucru normal.

„Noile conditii suplimentare in legatura cu achitarea prejudiciului se acorda doar condamnatului pentru care s-a atins deja scopul pedepsei. E important sa se tina cont de profilul socio-moral al detinutului. (...) Faptele comise extrem de grave nu pot fi omise. Din pozitia sa, se foloseste de situatie ca un tertip pentru a trage de timp in vederea executarii pedepsei. Va rugam sa constatati ca e o persoana cu o pozitie in societate, are studii superioare si s-a folosit de imprejurari pentru a incalca legea, a dovedit lipsa de respect fata de lege”, a spus, in sala de judecata, procurorul.

In replica, avocatul lui Cristian Borcea, Alice Draghici, a spus ca fostul finantator al Dinamo Bucuresti indeplineste toate dispozitiile legale pentru a fi eliberat, pentru ca se afla la a doua analiza similara, dar si pentru ca a executat mare parte din pedeapsa.

„Sigur ca evaziunea fiscala si spalarea de bani sunt fapte grave, dar instanta a dat pentru el cea mai mare din toti cei care au fost trimisi in judecata. El a executat patru ani si doua luni de inchisoare. Ceea ce inseamna 1.519 zile. Sunt beneficii care li se acorda unora de care clientul meu nu a beneficiat. Are 385 zile ca urmare a muncii prestate. Administratia Penitenciara a comunicat ca ar fi trebuit sa fie analizata situatia lui in noiembrie 2016. Pe parcursul a patru ani si doua luni, a primit un numar mic de recompense, 35. Nici administratia penitenciarelor nu e prea generoasa. Apreciati ca e traumatizant pentru copiii sai posibilitatea de a nu-l vedea pe tatal lor. Atat cat a putut a facut. Lipsa oricarei sanctiuni in penitenciar inseamna dorinta unui om sa se reabiliteze. (...) Din momentul in care a fost incarcerat a muncit permanent. Azi lucreaza in regim deschis fara supraveghere. A castigat increderea Administratiei Penitenciare. (...) Nu e corect ca un om care a platit prejudiciul sa fie acuzat ca il foloseste ca un tertip. Nu orice e tertip. 800.000 euro a fost prejudiciul initial. S-a platit in doua luni. E un om corect. Alti inculpati trimisi in judecata nu au platit un leu. (...) Copiii sunt atat de legati de tatal lor ca nu se pune problema sa exploateze imaginea”, a spus apararea lui Cristian Borcea.

Aceasta a fost cea de-a doua cerere a fostului finantator al Clubului Dinamo, dupa ce, in urma cu sase luni, magistratii Tribunalului Ilfov i-au cerut solicitarea precedenta si i-au interzis o noua cerere pana in luna aprilie 2018.

Dinamovistul este incarcerat la Penitenciarul Jilava dupa ce a fost condamnat definitiv, in anul 2014, de Curtea de Apel Bucuresti, la sase ani si patru luni de inchisoare cu executare, in dosarul transferurilor de jucatori.


cristian borcea
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1186 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005462 (s)