News Flash:

COTAR: Domnule Iohannis, nu trebuie sa permiteti coruptilor, infractorilor si penalilor sa denigreze DNA

22 Februarie 2018
856 Vizualizari | 0 Comentarii
dna3

Confederatia Operatorilor si Transportatorilor Autorizati din Romania (COTAR), filiala Nord-Est, considera ca nu se impune schimbarea sefului DNA din functie si ii solicita presedintelui sa nu permita "coruptilor, infractorilor si penalilor" sa denigreze o institutie care se bucura de un grad ridicat de incredere din partea romanilor.
Conducerea COTAR Iasi afirma, intr-un comunicat de presa transmis joi, ca Laura Codruta Kovesi trebuie sa ramana la sefia DNA si ca "politicienii sunt obligati sa sustina justitia si sa o lase sa functioneze independent".

"DNA a fost, este si va ramane una din cele mai importante institutii de forta, cu un grad ridicat de incredere din partea cetatenilor Romaniei, menita sa infaptuiasca justitia si sa apere Romania de coruptie si corupti. DNA va apara interesul romanilor atat timp cat la varful institutiei va fi un om ca doamna Kovesi, iar toti politicienii sunt obligati sa sustina justitia si sa o lase sa functioneze independent. In aceasta institutie, au existat, intr-adevar niste derapaje, atat cu procurorul Emilian Eva la Iasi cat si cu procurorul Portocala in Prahova, insa nu este responsabil seful institutiei pentru greselile subalternilor", se arata in comunicatul COTAR, filiala Nord-Est.

La randul sau, presedintele COTAR, filiala Nord-Est, Mircea Manolache, afirma ca nu este normal ca secretarul general al PSD sa dea ordine ministrului Justitiei cu privire la soarta sefului DNA, Laura Codruta Kovesi.

"Ce putem intelege din indemnul "Tudorele, fa ceva!" al domnului deputat Codrin Stefanescu catre domnul ministru al Justitiei Tudorel Toader? Inseamna ca seful de cadre al PSD, cel care l-a sustinut pe domnul Toader pentru a ocupa functia de ministru al Justitiei a primit acces catre deciziile asupra justitiei? Pretul functiei a fost acela de a actiona la comanda partidului si a domnului deputat Codrin Stefanescu?", sustine liderul COTAR, filiala Nord-Est, Mircea Manolache.

Potrivit conducerii COTAR, exista institutii abilitate care pot lua decizii cu privire la DNA, insa nu "coruptii, cercetatii, penalii sau infractorii trebuie sa decida soarta celor care sustin combaterea coruptiei".

Operatorii de transport din regiunea Nord-Est considera ca Laura Kovesi trebuie sa-si duca mandatul pana la capat, iar la finalul acestuia sa faca rocada cu procurorul Augustin Lazar, astfel incat acesta sa preia conducerea DNA, iar Laura Kovesi sa devina Procurorul General al Romaniei.

"Distinse domnule presedinte Klaus Iohannis, dumneavoastra sunteti garantul legii fundamentale a republicii (Constitutia Romaniei) si nu trebuie sa permiteti coruptilor, infractorilor si penalilor sa denigreze o institutie care se bucura de un grad ridicat de incredere din partea cetatenilor romani. Conform Constitutiei aveti ultimul cuvant si acesta trebuie sa fie in interesul Romaniei si al romanilor", se arata in comunicatul COTAR, filiala Nord-Est.
 
 


dna cotar
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1326 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005326 (s)