News Flash:

Cosurile de gunoi stradale din Timisoara se lasa asteptate. Primaria esueaza si cu a doua licitatie

5 Octombrie 2021
466 Vizualizari | 0 Comentarii
cos de gunoi

Ceva nu se potriveste in Primaria Timisoara si devine tot mai greu de crezut ca vom avea anul acesta cosuri de gunoi noi pe strazile din oras. Municipalitatea nu reuseste sa cumpere, nici macar din a doua incercare, cele 1.000 de cosuri de gunoi. A fost anulata si a doua licitatie, pe motiv ca „nu au existat ofertanti care au depus oferta” pana la data limita.
Primaria Timisoara incearca de patru luni sa cumpere 1.000 de cosuri de gunoi stradale, cu o capacitate intre 45 si 60 de litri, cu „sistem de prindere pe stalp cu trei coliere de prindere cu garnitura de cauciuc, corp fix, sistem de golire prin deschiderea trapei inferioare cu cheie triunghiulara”. Prima licitatie, pornita in iunie, a fost anulata o luna mai tarziu, pentru ca municipalitatea nu a reusit sa gaseasca nicio firma interesata. Punea la bataie 154.604 lei cu tot cu TVA pentru cele 1.000 de cosuri de gunoi.

A doua procedura a fost lansata in 17 septembrie, doua luni mai tarziu de la anularea celei de-a doua, in conditii asemanatoare, dar cu o suma ceva mai mare: 226.504 lei cu tot cu TVA. Degeaba insa, pentru ca nici acum nu a existat un furnizor interesat. Ofertele s-au putut depune pana in 4 octombrie, iar cele 1.000 de cosuri de gunoi ar fi trebuit livrate primariei in termen de 15 zile.

Primaria Timisoara vrea sa amplaseze cele 1.000 de cosuri de gunoi pe arterele principale de circulatie, in pietele publice si in statiile mijloacelor de transport in comun. Ultima data, PMT a cumparat cosuri de gunoi in toamna anului 2019. Fostul primar Nicolae Robu se lauda atunci cu 54 de cosuri stradale noi, realizate din material reciclat, „specifice pentru zonele istorice”, cu „sistem de inchidere inteligent, recipient interior de tabla zincata, simbol autocolant de colectare”. Capacitatea fiecarui cos era de 110 litri, iar o bucata a costat primaria 615 euro.
 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1229 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006204 (s)