News Flash:

Copilul a varsat calimara cu cerneala pe covor? Uite cu ce scoti pata in doi timpi si trei miscari

21 Februarie 2018
1131 Vizualizari | 0 Comentarii
covor

Actioneaza rapid si cu solutia potrivita si vei evita sa te stresezi mai tarziu. Fii pregatita pentru aceste mici accidente uzuale.

Cafea sau ceai
Pentru petele de cafea sau ceai amesteca intr-o sticla cu pulverizator 200-250ml de otet alb si aceeasi cantitate de apa. Pulverizeaza peste pata, apoi sterge cu o carpa umeda. Apoi, tamponeaza cu o solutie de amoniac diluat (1 lingura de amoniac la o cana cu apa). Sterge cu o carpa curata, umeda, urmata de o carpa uscata.

Chestii lipicioase (guma, ceara)
La petele de guma sau ceara aplica o bucata de gheata pana ce guma/ceara se intareste, apoi razuie usor cu un pieptan sau un cutit. Tamponeaza cu putin detergent de vase ca sa elimini orice reziduu. Sterge cu o carpa curata, umeda.

Grasime (pizza, sosuri)
Presara malai sau pudra de talc peste petele de grasime pana cand se absorb. Perie apoi cu o carpa uscata.

Vin alb
Petele de vin alb se spala cu apa si putin detergent de vase. Sterge cu o carpa curata si umeda.

Vin rosu
Petele de vin rosu se tamponeaza (nu se freaca!) cu o carpa umeda, dupa care se foloseste o carpa curata pe care pui putin vin alb (da, nu e greseala); tamponeaza din nou. Daca inca nu a disparut pata poti presara bicarbonat de sodiu, se lasa 20 de minute si se sterge cu o carpa curata.

Alcool transparent (vodca, gin)

Pentru petele de alcool transparent se amesteca o lingura de otet alb cu doua treimi (2/3) spirt medicinal. Cu o carpa uscata se tamponeaza pata.

Cerneala
Inmoaie o periuta de dinti curata intr-un capac de spirt medicinal; scutura surplusul de spirt si freaca usor zona patata.

Cele mai bune solutii pentru pete de tot felul sunt de obicei cele practice, transmise prin experienta personala. Ai solutii practice pentru un anumit tip de pata? Lasa-ne un comentariu si ne-ar face placere sa adaugam solutia ta la cele de mai sus.

sursa: casa-gradina


grasime vin alb vin rosu cerneala
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1307 (s) | 43 queries | Mysql time :0.008370 (s)