News Flash:

Consultari intre presedintele Iohannis si partidele parlamentare, la Palatul Cotroceni

12 Ianuarie 2015
1144 Vizualizari | 0 Comentarii
Consultarile presedintelui Klaus Iohannis cu partidele parlamentare, pe tema incheierii unui acord politic cu scopul asigurarii, in anul 2017, a unui prag minimal de 2% din PIB pentru Ministerul Apararii Nationale, au inceput, la Palatul Cotroceni, prima delegatie fiind cea a PSD-ului.
Prima delegatia care a intrat la consultariel cu seful statului este cea a PSD, condusa de premierul Victor Ponta, si din care mai face parte Mircea Dusa, Valeriu Zgonea, Liviu Dragnea si Darius Valcov.
Alaturi de seful statului, la discutii participa consilierii Dan Mihalache, George Scutaru, Cosmin Marinescu si Andrei Muraru.
Este de asteptat ca la finalul fiecarei runde de discutii, reprezentantii partidelor sa faca declaratii de presa, la Palatul Cotroceni.
De asemenea, este posibil ca la finalul consultarilor, seful statului sa faca o declaratie de presa, in care sa prezinte concluziile discutiilor cu reprezentantii partidelor din Parlamentul Romaniei, pe tema finantarii Armatei.
Intalnirea presedintelui Klaus Iohannis cu partidele parlamentare vine la o saptamana dupa ce presedintele Iohannis a anuntat ca una dintre prioritatile mandatului sau, in perioada urmatoare este gasirea de solutii pentru cresterea bugetului Apararii.
”Voi declansa consultari cu toate partidele parlamentare, pentru incheierea unui acord politic, cu scopul asigurarii, in anul 2017 a unui prag minimal de 2% din PIB, pentru Aparare”, anunta Iohannis, la ceremonia de investitura a noului sef al Statului Major General al Armatei. ”Mai mult, propun tuturor factorilor politici, atat de la guvernare cat si de la Opozitie, sa isi asume clar mentinerea acestui minim obiectiv pentru cel putin zece ani, astfel incat sa asiguram predictibilitatea cheltuielilor, mai ales in ceea ce priveste pregatirea si programele de inzestrare”, mai spunea seful statului.
Potrivit programului consultarilor, sefului statului discuta mai intai cu delegatia PSD, intre 10.00 si 10.30.
De la 10.45 la 11.15 vor intra la consultari reprezentantii Partidului National Liberal.
Intre 11.30 si 12.00 presedintele Iohannis va discuta cu Uniunea Nationala pentru Progresul Romaniei, iar intre 12.15 si 12.45 cu reprezentantii Partidului Conservator.
De la 13.00 la 13.30 este programata discutia cu Uniunea Democrata Maghiara din Romania, iar de la 13.45 la 14.15, cea cu Grupul parlamentar al minoritatilor nationale, urmand ca in finalul consultarilor, de la 14.30 la 15.00 sa intre la discutii reprezentantii Partidului Poporului - Dan Diaconescu.
Mediafax.ro 
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1223 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004718 (s)