News Flash:

Condimente care topesc grasimea de pe burta

4 Martie 2016
1303 Vizualizari | 0 Comentarii
grasimea de pe abdomen
Cea mai simpla metoda prin care iti poti accelera metabolismul sa arda mai multe calorii este sa iti bei cafeaua cu un praf de scortisoara si sa iti condimentezi mancarea cu piper sau ardei iute.

Persoanele care includ si ardeiul iute in dieta zilnica au un apetit mai scazut si un metabolism mai alert, care arde mai repede caloriile, este concluzia unui studiu realizat de cercetatorii de la Universitatea Purde din statul american Indiana.

Substanta care aduce aceste beneficii este capsaicina, cea care da si „iuteala” ardeiului.  Efectul de topire a grasimii este cu atat mai puternic in cazul persoanelor care nu consuma regulat ardei iute.

In cadrul studiului 25 de voluntari au fost monitorizati sase saptamani, timp in care si-au condimentat mancarea cu ardei iute.

Pe parcursul studiului, s-a constatat ca ardeiul a diminuat senzatia de foame, iar voluntarii au poftit din ce in ce mai putin alimentele grase, sarate sau dulci. In plus, in decursul celor sase saptamani subiectii au reusit sa slabeasca intre 5 si 10 kilograme, desi nu si-au schimbat obiceiurile alimentare.

Piperul negru este un alt ajutor de nadejde in curele de slabire. Acesta contine o substanta cunoscuta sub numele de piperina, care previne dezvoltarea celulelor adipoase. Piperina este cea care da gustul picant. Asa ca, daca vrei sa scapi de burta, presara piper negru pe oua, in salate, sau in supe.

Chiar s-a demonstrate ca adaugarea piperului negru in mancare este o masura anti-obezitate.

O alta metoda prin care poti scapa de kilogramele in plus este sa adaugi putina scortisoara in cafea sau sa incerci dieta cu miere si scortisoara.

Cercetarile arata ca scortisoara ajuta la controlarea nivelului de zahar din sange, permitand astfel pierderea in greutate.

Dieta cu miere si scortisoara are avantajul ca eti pierde aproximativ doua kilograme saptamanal, in special, din zona abdomenului, fara sa va modificati regimul alimentar.

Primul pas consta in amestecarea unei lingurite cu miere si o jumatate de lingurita cu scortisoara pulbere, proaspata, intr-un recipient, dupa care se pune aproximativ o cana cu apa peste cele doua ingrediente. Apoi, amestecul se fierbe, iar dupa ce da in clocot luati vasul de pe foc si acoperiti-l. Cand lichidul se raceste, separati continutul in doua parti egale. Il puteti indulci cu miere inainte de a-l servi. Consumati prima parte din acest amestec dimineata, pe stomacul gol, iar a doua parte seara, inainte de culcare.

Cura poate fi tinuta doua saptamani, dar daca vreti sa slabiti mai mult o puteti relua dupa o luna. (sursa: doctorulzilei.ro)

calorii scortisoara piper ardei iute piperul negru
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1184 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006004 (s)