News Flash:

Comuna Socol primeste aproape 1 milion de euro pentru asfaltare stradala

11 Martie 2019
2220 Vizualizari | 0 Comentarii

Comuna banateana Socol revine la viata, in aceasta primavara! Odata semnat contractul de finantare prin PNDR (fonduri europene nerambursabile) pentru „Modernizare strazi si drum comunal”, in valoare de 3.165.264,48 lei, autoritatilor locale nu le mai ramane decat sa de-a ordinul de incepere a executiei lucrarilor. Cel mai probabil, acest lucru se va intampla chiar in luna Martisorului.

In comuna Socol, anul acesta se vor purta strazile ca-n palma, fara gropite sau tot felul de asimetrii, promite primarul comunei din Caras-Severin, Olghita Ghita: „Am semnat si derulam deja asfaltarea strazilor! Ce-a ramas in comuna Socol, am semnat contractul de finantare cu AFIR-ul (Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale), in 2017, iar acum, dupa proceduri si proceduri, a avut loc licitatia, am scos la licitatie si s-a finalizat contractul cu executantul. Urmeaza sa se asfalteze strazile”.

Mai mult decat atat, edilul subliniaza ca: „In cadrul acestui proiect, care este aproape de un milion de euro, am defalcat si am facut, in prima faza, am scos la licitatie 20%, pentru ca atat ne permitea legea, si am si asfaltat deja in localitatea Bazias si o strada in Socol, care este achitata, este facuta receptia, absolut tot. Urmeaza 80% din proiect sa mai facem vara aceasta, imediat ce dau ordinul de incepere al lucrarilor”.

Ghita da certitudini ca, la sfarsitul lui 2019, eforturile depuse vor cunoaste materializarea, vor putea fi vizibile: „Pana la sfarsitul anului trebuie sa finalizam! Din momentul in care am dat ordinul de incepere a lucrarilor, 8 luni dureaza executia acestor lucrari”.

Totodata, seful administratiei de la Socol e bucuros de faptul ca firma, care a castigat licitatia, in cadrul acestui proiect, este din Caras-Severin! Si asta pentru ca banii vor ramane in judet, iar beneficiarii vor fi, evident, locuitorii din Caras-Severin: „Eu ma bucur tot timpul, am mai spus si voi spune, de faptul ca firma care a castigat licitatia, nu-i dau nume, este din Caras-Severin! Personal, sunt bucuroasa cand avem firmele noastre, carasene, pentru ca banii raman, aici, in comuna si automat toate comunitatile beneficiem de pe urma lor! Raman in judet si se ruleaza aici. Este transparenta! Nu este acelasi lucru cand vine o firma, de exemplu, din Alba Iulia! Banii se duc acolo si beneficiaza mai mult comunitatea lor decat judetul nostru”.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1126 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004915 (s)