News Flash:

CODUL PORTOCALIU de ger, prelungit pana vineri seara

1 Martie 2018
883 Vizualizari | 0 Comentarii
ger cumplit

Meteorologii anunta prelungirea avertizarii codului portocaliu de ger in Moldova, estul Transilvaniei, Oltenia, Muntenia si Dobrogea. Temperaturile minime se vor incadra intre minus 22 si minus 12 grade, izolat mai coborate, sub minus 25 grade.
Administratia Nationala de Meteorologie anunta val de frig in toata tara, pana vineri la ora 20.00.

27 de judete si Capitala se afla cub cod portocaliu de ger, iar celelalte judete sub cod galben.

In Moldova, estul Transilvaniei, Oltenia, Muntenia si Dobrogea, gerul va fi persistent in cea mai mare parte a intervalului, iar valorile termice vor fi comparabile cu recordurile inregistrate in aceasta perioada.
Temperaturile maxime se vor situa frecvent intre minus 12 si minus 6 grade, iar cele minime se vor incadra in general intre minus 22 si minus 12 grade, izolat mai coborate, sub minus 25 grade.

In cursul noptii de vineri spre sambata, temperaturi sub pragul de ger (minus 10 grade) se vor inregistra in Moldova, local in Maramures, Transilvania, Muntenia si Dobrogea si pe arii restranse in Oltenia.

Incepand din noaptea de joi spre vineri si pana duminica vor fi intervale cu precipitatii in majoritatea regiunilor, dar mai ales in sud-vestul si sudul tarii. La inceput va ninge, apoi, trecator, vor fi precipitatii mixte si se va forma polei.

Miercuri este in vigoare o alta avertizare cod portocaliu de vant puternic, ninsoare viscolita, zapada spulberata si vizibilitate scazuta in judetele Calarasi, Ialomita, Buzau, Braila, Constanta si Tulcea, precum si o avertizare cod galben de ninsori moderate, intensificari ale vantului si viscol in Dobrogea, in cea mai mare parte a Munteniei si in jumatatea sudica a Moldovei.

Astfel, sapte judete au intrat, miercuri dimineata, sub cod portocaliu de viscol, iar 27 de judete si Capitala se aflau, pana joi, sub cod portocaliu de ger. 

Judetele Giurgiu, Calarasi, Ialomita, Buzau, Braila, Constanta si Tulcea au intrat, miercuri, sub cod portocaliu de vant puternic, ninsoare viscolita, zapada spulberata si vizibilitate scazuta.

Vor fi intensificari sustinute ale vantului, cu rafale in general de 55 - 65 km/h si local in jur de 70 km/h, iar ninsoarea va fi puternic viscolita, zapada spulberata si troienita. Vizibilitatea va scadea sub 50 de metri.

Codul portocaliu este in vigoare pana la ora 20.00.

In acelati timp, miercuri pana la ora 23.00 Muntenia, Dobrogea si jumatatea sudica a Olteniei si a Moldovei sunt sub cod galben de ninsori, intensificari ale vantului si viscol.


meteorologii
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1187 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005514 (s)