News Flash:

Cod galben de viituri in 15 bazine hidrografice. Pana cand se mentine avertizarea

17 Mai 2021
574 Vizualizari | 0 Comentarii
inundatii

Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor (INHGA) a emis, luni, o atentionare Cod galben de inundatii si depasiri ale Cotelor de atentie, valabila pana marti dupa-amiaza, in 15 bazine hidrografice din Oltenia, Banat, Crisana, Maramures si Transilvania.

Conform prognozei de specialitate, in intervalul 17 mai, ora 16:00 - 18 mai, ora 16:00, ca urmare a precipitatiilor prognozate, cedarii apei din stratul de zapada din zona montana inalta si propagarii, se pot produce scurgeri importante pe versanti, torenti, paraie, viituri rapide, cresteri de debite si de niveluri, pe raurile din bazinele hidrografice:

Viseu - bazin superior si afluenti bazin mijlociu si inferior, Iza, Tur (judetele: Maramures si Satu Mare), Lapus - bazin superior si afluenti bazin mijlociu si inferior (judetul Maramures), Somesul Mare - bazin superior si afluenti bazin mijlociu si inferior (judetul Bistrita-Nasaud), Somes - afluentii mici aferenti sectorului aval S.H. Dej (judetele: Cluj, Salaj, Maramures si Satu Mare), Somesul Mic - bazin superior si afluenti bazin mijlociu si inferior (judetele: Bihor si Cluj), Crasna (judetele: Salaj si Satu Mare), Barcau - bazin superior si afluenti bazin mijlociu si inferior (judetele: Salaj si Bihor), Crisul Repede - bazin superior si afluenti bazin mijlociu si inferior (judetele: Cluj si Bihor), Crisul Negru (judetele: Bihor si Arad), Crisul Alb - bazin superior si afluenti bazin mijlociu si inferior (judetele: Hunedoara si Arad), Aries - bazin superior si afluenti bazin mijlociu (judetele: Cluj si Alba), Bega - bazin superior amonte S.H. Faget si afluentii aferenti sectorului aval S.H. Faget - amonte S.H. Balint (judetul Timis), Timis - bazin amonte S.H. Sadova si afluentii aferenti sectorului aval S.H. Sadova - amonte S.H. Lugoj (judetele: Timis si Caras-Severin), Caras, Nera si Cerna - bazin superior si afluenti bazin mijlociu si inferior (judetele: Gorj si Caras-Severin).

INHGA mentioneaza ca atentionarea hidrologica vizeaza, in principal, fenomenele de scurgeri importante pe versanti, torenti, paraie, viituri rapide pe raurile mici cu posibile efecte de inundatii locale, care se pot produce cu probabilitate mai mare pe unele rauri din judetele: Bihor, Arad si Caras-Severin.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1142 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006073 (s)