News Flash:

Toți elevii din Timișoara s-ar putea întoarce în bănci de maine. Anunțul ministrului Educației

17 Mai 2021
614 Vizualizari | 0 Comentarii

Toți elevii din Timișoara ar putea reveni în bănci. Orașul este în „galben”, în această săptămână de școală, însă ministrul Educației a precizat că vrea să facă modificări în ordinul comun privind revenirea la școală. Ordinul ar urma să fie publicat în Monitorul Oficial luni, 17 mai.

Până în acest moment, scenariile de revenire la școală se calculează în fiecare zi de vineri, pentru următoarea săptămână de școală. Vineri, la Timișoara rata nu a scăzut sub pragul de 1, astfel, la Timișoara, pentru săptămâna 17-21 mai, este scenariu galben. Rata a scăzut însă sâmbătă sub acest prag.

Duminică, ministrul Educației a anunțat printr-o postare pe Facebook că va aduce modificări în ordinul comun între Ministerul Educației și cel al Sănătății, astfel încât elevii să poată reveni în scenariu verde la școală, imediat ce în localitate rata scade.

„Constatând că un număr important de localități sunt foarte aproape de pragul de 1 la mie al ratei de infectare, în urma discuțiilor cu ministrul Sănătății, apreciind înțelegerea Ministerului Sănătății pentru importanța școlii, luni, 17 mai vom iniția modificarea Art 2, alin. 3 al ordinului comun de ministru Educație-Sănătate, în sensul în care referința să fie considerată ziua în care rata de infectare se modifică în raport cu pragul de 1 la mie. Toate celelalte prevederi cunoscute rămân în vigoare. În acest fel, prezența fizică nediferențiată în școli s-ar putea face încă de a doua zi după înregistrarea unei rate de infectare mai mică de 1 la mie, pe baza acordului între ISJ/ISMB și DSP, prin hotărâre a CJSU/CMBSU”, a precizat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, într-o postare pe Facebook, duminică seara.

Potrivit ministrului, ordinul ar urma să fie semnat și publicat în Monitorul Oficial în cursul de luni, 17 mai. Dacă acesta este publicat luni, CJSU ar trebui să se reunească de îndată, iar de marți elevii să se întoarcă în bănci.

Potrivit protocolului, scenariile se aprobă în funcție de rata din localitate și propunerile Consiliilor de Administrație a fiecărei școli. Mai apoi se primește aviz de la Inspectoratul Școlar și DSP-uri, iar ulterior scenariile se aprobă în hotărâre de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență.

În Timiș mai sunt 28 de localități în care școala are loc în scenariul galben.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1282 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006276 (s)