News Flash:

Cinci dintre vaporasele de pe Bega vor fi pictate prin programul Memoriile Cetatii

18 Octombrie 2021
396 Vizualizari | 0 Comentarii
Bega

Cinci vaporase ale STPT vor fi transformate in urmatoarele doua saptamani in opere de arta urbana. De ele se vor ocupa artistii castigatori in cadrul programului Memoriile Cetatii.
 
Interventiile artistice vor presupune picturi pe suprafata exterioara a acoperisurilor a cinci vaporase ale Societatii de Transport Public Timisoara.

Din 17 propuneri inscrise in competitie, cinci lucrari propuse de KSELEQOQYNQYSHY, Robert Obert, Popescu Mircea, Popescu si Alex Baciu au fost alese castigatoare. Juriul a fost format din Corina Nani, artist vizual si conf.univ.dr. la Facultatea de Arte si Design, Mihai-Ionut Danciu, arhitect si cadru didactic pentru discipline de planificare urbana la Facultatile de Arhitectura si Urbanism din Timisoara si Chisinau si Andrei Condoros, peisagist, urbanist si presedintele Asociatiei Peisagistilor din Romania.

Lucrarile pe vaporase vor fi realizate in perioada 22 octombrie – 15 noiembrie.

In cadrul proiectului din acest an se vor realiza si galerii permanente de picturi murale in spatiile exterioare ale Liceului de Arte Plastice, alaturi de elevii liceului si studentii de la Facultatea de Arte si Design din cadrul UVT. Proiectul este coordonat de Horatiu-Cristian Pavelescu, profesor la Liceul de Arte Plastice Timisoara si Corina Nani si Mihai Zgondoiu, cadre didactice la Facultatea de Arte si Design din Timisoara.


 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1236 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005008 (s)